Gezocht: Jonge meesters

Datum: 3-1-2023

Het NNJO zoekt jonge componisten; talentvolle schrijvers die een podium verdienen naast een grote meester. Op 20 mei geeft het NNJO een concert waar deze jonge meesters én een grote meester beide in de spotlight staan. Tijdens deze avond wordt in elk geval Johan de Meij's Lord of the Rings Symphony uitgevoerd. Johan de Meij wordt zonder twijfel gezien als één van de grote meesters. Daarnaast is dus ruimte voor opkomend talent. Elke grote meester is immers ooit klein begonnen. Tijdens dit project hebben we specifiek aandacht voor vrouwelijke componisten; over het algemeen zijn vrouwen ook in de compositiewereld ondervertegenwoordigd. Daarom vragen we juist de vrouwelijke componisten om zich aan te melden. 

 

Wie zoeken we?


Jij: 

  • Staat aan het begin van je componeer -carriere
  • Hebt een werk geschreven voor harmonie orkest, evt met uitgebreide bezetting, met een duur van rond de 10 minuten. 
  • Kunt de partijen en partituur werk uiterlijk 31 januari 2023 digitaal met ons delen. Een nog niet uitgebracht stuk is uiteraard ook een optie.
  • Komt in overleg langs tijdens 1 repetitie 
  • Bent aanwezig tijdens het concert op zaterdagavond 20 mei 2023 in De Tamboer in Hoogeveen 
  • Krijgt aandacht op o.a. de social media kanalen van het NNJO 
  • Krijgt in overleg een opname van de uitvoering van jouw werk (rechten blijven bij het NNJO)

 

Het NNJO

 

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) is een harmonieorkest met een uitgebreide bezetting, bestaande uit musici in de leeftijd van 14 tot 30 jaar, afkomstig uit de noordelijkste provincies van Nederland. Het orkest bestaat op dit moment uit ongeveer 70 enthousiaste muzikanten die, onder leiding van chef-dirigent Erik Janssen, elke repetitie en elk concert het beste uit zichzelf halen. Het NNJO heeft al meerdere grote concerten en samenwerkingen op haar naam staan, zoals PROMS-optredens in het Martiniplaza in Groningen en de Nieuwe Kolk in Assen, een samenwerking met het Noord Nederlands Orkest ter ere van componist Johan de Meij en een kerstnachtconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Naast de concerten gaat het NNJO ook ieder jaar op tournee in het buitenland.

 

Meld je aan!

Heb je nog vragen of wil je je zelfs direct aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!