Wat 'n Kunst Festival

Wat 'n Kunst

De derde editie van het festival ‘Wat ’n Kunst’ zet de gemeente Noordenveld op vrijdag 23 augustus op de kaart van grote concerten en beeldende kunst. In de grote zaal van “De Helte” in Roden trapte het NNJO het festival af met het repertoire dat ook meeging op zomertournee naar Frankrijk een maand eerder. Heel Roden stond in het weekend van 23 augustus tot en met 25 augustus 2019 in het teken van kunst, kunst maken, muziek en eten en drinken. Het festival is voor en door kunstenaars, maar natuurlijk ook voor iedereen die in kunst geïnteresseerd is en voor iedereen die van sfeer en gezelligheid houdt.    

Repertoire

Symphonic Marches

Out of Africa

El Camino Real

Upside Down

Lawrence of Arabia

How to Train Your Dragon

Bohemian Rhapsody

Windows of the World

Sing, Sing, Sing

Danzón No. 2

You Raise Me Up

The Best of Ed Sheeran

The Gambler

Stromae Medley

Take Me Home (Country Roads)
Deep Purple Medley

Na de pauze was er een intermezzo van 20 minuten door violiste Myrthe Helder en pianist Frank van de Laar (van onder andere het Concertgebouworkest). De avond werd aan elkaar gepraat door Monique Eshuis.

Suzanne & Linda Kannegieter

Roden werd deze avond ook getrakteerd op zang van de zusjes Kannegieter. Na jaren los van elkaar zangles te hebben gehad, zijn ze sinds 2014 samen aan het zingen. In 2015 wonnen ze het Drents Liedjesfestival. Sindsdien kwamen de muzikale levens in een stroomversnelling. De voorliefde voor country steken ze niet onder stoelen of banken. Hun twee Engelstalige singels ”Leave The Light On” en “Upside Down” zijn dan ook voorzien van de nodige dosis country. Upside Down werd deze avond ook gespeeld, met begeleiding van het NNJO. Dit nummer is ook opgenomen tijdens de zomertournee in 2018 in Italië.

Bekijk hier de opname met beeld.

 


Sinds 1 december 2020 staat de opname van Upside Down ook op Spotify!


Evenementinfo

vrijdag 23 augustus 2019
De Helte, Roden

Wat 'n Kunst Festival