Tournee Frankrijk

Tournee Frankrijk

Hier vliegen de ooievaars de hele dag boven je hoofd. De Elzas is Oost-Frankrijk is een wonderschoon gebied om te bereizen met een orkest. De kleine gemoedelijke dorpjes, maar ook de ridderlijke steden gaven een prachtig decor voor onze Swinging Summer Tour. Het NNJO verbleef gedurende deze reis in groepsaccommodatie "Domaine de Nayemont". Tijdens de tour willen we muziek verspreiden door heel Europa. Muziek verbindt, muziek geeft plezier. De Swinging Summer Tour staat geheel in het teken van plezier en verbinding. We willen op een laagdrempelige manier de verbinding zoeken met elkaar, met de muziek en met ons publiek.

Concertlocaties

Tijdens de tournee door Frankrijk hebben we concerten gegeven op deze locaties:

  • Onze Lieve Vrouweplein, Maastricht (Nederland)
  • Hotel Beau Rivage, Gérardmer
  • Place de la Gare, Bussang
  • Place de la Mairie, Ribeauvillé
  • Place du Château Saint-Léon, Eguisheim
  • Camping Domaines de Bans, Corcieux

Zang en Presentatie

Deze week is het NNJO vergezeld door zangers Lidewei Loot (1999). Lidewei werkt vaak samen met orkesten en brassbands. In 2011 deed ze mee aan het Junior Songfestival en in 2017 zong ze bij de première van de show ‘Volle Bloei’ van Karin Bloemen. Lidewei studeert momenteel Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze vertolkte tijdens de tournee onder andere nummers als Skyfall van Adele en Valerie van Amy Winehouse. De presentatie van de concerten werd gedaan door Gerwin Groote, die zelf ook een nummer zong: Ne Me Quitte Pas van Jacques Brel.

Skyfall

Lidewei Loot zingt Skyfall i.s.m. het NNJO, tijdens de tournee in de Elzas. Het nummer, uit de gelijknamige James Bond film, was een grote hit ten tijde van de tour.

Stromae

Stromae, de artiestennaam van Paul Van Haver, is een Belgisch singer-songwriter van hiphop en elektronische muziek. Stromae is van Belgisch-Rwandese afkomst. De naam Stromae is, volgens de Franse spraakkunst, verlan voor maestro. De teksten van zijn liedjes zijn altijd Franstalig, en daarom werd zijn muziek meegenomen naar Frankrijk.

Bekijk hier de opname met beeld.


 Groepsfoto bij de accommodatie in Gérardmer


Evenementinfo

zaterdag 23 juli 2016
Elzas, Frankrijk