Tournee Denemarken

Tournee Denemarken

De voet van Scandinavië bezocht het NNJO in 2017 voor de jaarlijkse buitenlandreis. In het oostelijk deel van Jutland gaven we 4 optredens. Op de terugreis is het orkest gestopt in Hamburg en Bremen voor het spelen van 2 buitenconcerten. Onze accommdatie "Rudehøj Eferskole", gelegen in Odder, was onze uitvalsbasis. Tijdens de tour willen we muziek verspreiden door heel Europa. Muziek verbindt, muziek geeft plezier. De Swinging Summer Tour staat geheel in het teken van plezier en verbinding. We willen op een laagdrempelige manier de verbinding zoeken met elkaar, met de muziek en met ons publiek.

Concertlocaties

Tijdens de tournee door Denemarken hebben we concerten gegeven op deze locaties:

  • Rådhustorvet, Vejle
  • Bispetorvet, Århus
  • Torvet, Silkeborg
  • Generation Handball, Viborg
  • Musikpavillon Freilichtbühne Planten Un Blomen Park, Hamburg (Duitsland)
  • Gröpelinger Festival, Bremen (Duitsland)

Aftermovie

Sinds 2016 gaat er op tournee ook een cameraman mee en worden de mooiste momenten van de reis vastgelegd. Bekijk hier de aftermovie van deze reis, gemaakt door Michael Steenbergen Videoproducties.

Zang en Presentatie

Deze week is het NNJO vergezeld door zangers Lidewei Loot (1999). Lidewei werkt vaak samen met orkesten en brassbands. In 2011 deed ze mee aan het Junior Songfestival en in 2017 zong ze bij de première van de show ‘Volle Bloei’ van Karin Bloemen. Lidewei studeert momenteel Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze vertolkte tijdens de tournee nummers als Only Teardrops van Emmelie de Forest, bekend van de Deense inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2013 en Unconditionally van Katy Perry. De concerten werden aan elkaar gepraat door presentator Gerwin Groote.

Only Teardrops

Het orkest heeft samen met Lidewei het nummer Only Teardrops mét videoclip opgenomen tijdens de tournee in Denemarken, het land dat dit nummer in 2013 inzond voor het Eurovisie Songfestival.


 Groepsfoto bij de accommodatie in Odder


Wil je meer weten over andere zomertournees of algemene informatie over onze buitenlandreizen?

Evenementinfo

zaterdag 22 juli 2017
Jutland, Denemarken