Tournee 2022 Duitsland

7-14 augustus 2022 | Het NNJO reisde in 2022 af naar het Thüringerwald in Duitsland! Tijdens deze buitenlandse tour willen we muziek verspreiden door heel Europa. Muziek verbindt, muziek geeft plezier: de Swinging Summer Tour staat dan ook geheel in het teken van muziek en plezier. We willen op een bijzondere manier de verbinding zoeken met elkaar, met de muziek en met ons publiek.

Concertagenda

Het NNJO is per touringcar van Veenstra Reizen naar Duitsland afgereisd en aldaar verbleven in Ferienzentrum Rauenstein in Rauenstein, Franckenblick. Het groepsverblijf bevond zich midden in het Thüringerwoud, tussen Coburg en Erfurt in. We hebben in totaal 5 concerten gegeven.

8 aug | 20:00 - Seebühne, Kronach
9 aug | 18:30 - Fischmarkt, Erfurt
11 aug | 19:30 - Hoher Schwarm, Saalfeld
12 aug | 19:00 - Marktplatz, Coburg
13 aug | 15:30 - Kirmesplatz, Rauenstein

Dirigent, Zang & Vrijwilligers

Het orkest staat onder leiding van chef-dirigent Erik Janssen. Het NNJO speelde naast orkestwerk ook zangbegeleiding. Diana Kantner en Corina Lascher zijn met ons meegaan deze zomer voor de zang.

Corina Lasher

Mijn naam is Corina Lascher, ben 29 jaar en kom uit Drachten. Ik heb eigenlijk altijd al willen zingen en zeurde van kleins af aan al dat ik zangles wilde bij mijn ouders. Uiteindelijk begon ik op mijn 6e in een kinderkoortje en dat bouwde uit tot bands, muziekopleidingen & cursussen. Nu geef ik zangles en daarnaast zing ik in de band Mar Sol. We zijn drie vrienden met wie we gewoon alles spelen wat we leuk vinden, met af en toe een vleugje Braziliaanse muziek.

Diana Kantner

Mijn naam is Diana, ik ben 28 jaar oud en super excited om op tournee met het NNJO te gaan! Ik ben mezzosopraan en toen ik hoorde dat jullie naar iemand op zoek waren om in Duitsland te zingen, dacht ik: dat wil ik heel graag doen. Oorspronkelijk kom ik uit Wenen, waar ik al heel vroeg met muziek in aanraking kwam. Ik heb de afgelopen drie jaar in Amsterdam gewoond (daarvoor ook in Duitsland, België, Frankrijk en de Verenigde Staten) en ben net klaar met mijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam in Zang Klassiek. 

 

Naast de musici, zal ook een groep vrijwilligers afreizen naar Rauenstein. Zij zullen iedere dag een heerlijke maaltijd voor ons verzorgen en helpen met het vervoer van het slagwerk naar de concertlocaties. Ook nemen we technici mee voor de geluids- en verlichtingsinstallaties. Als kers op de taart reist ook een videograaf met ons mee die de hele reis zal vastleggen: Michael Steenbergen van Michael Steenbergen Videoproducties. Zo hebben we na de reis een fantastische aftermovie om altijd terug te kunnen kijken.

 

 Groepsaccommodatie Rauenstein


Jaarlijks gaat het Noord Nederlands Jeugd Orkest een week lang naar een land in Europa om de liefde voor muziek te delen en een onvergetelijke reis te maken. Wil je meer weten over andere zomertournees of algemene informatie over onze buitenlandreizen?


Lijkt het jou leuk om mee te gaan op tournee en speel je nog niet bij het NNJO? Meld je aan bij ons orkest en wie weet speel jij deze zomer in een aantal Duitse steden!


Evenementinfo

zondag 7 augustus 2022
8:30
Rauenstein, Duitsland

Tournee 2022 Duitsland