Première Addergebroed in Concert

Addergebroed in Concert
over giftige ambities, mooi Drenthe en blinde liefde

In dit theaterconcert tekenden Tony Neef en Wieneke Remmers voor de hoofdrollen. Tony Neef bracht de achttiende-eeuwse belastingontvanger Johannes van Lier op intrigerende manier tot leven; een man die tot de elite van de provincie behoorde. Terwijl hij werkte aan de publicatie van een wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakte hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Zijn leven neemt een drastische wending, gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar gegoten in een fris en eigentijds jasje. Een theaterconcert van de makers van de voor een Musical Award genomineerde musical ‘Tick, Tick, Boom!’. Het Assense folkduo Tangarine schreef de muziek en het Noord Nederlands Jeugd Orkest voerde het uit; hèt recept voor een muzikale reis door het Drentse verleden.

Cast & Creatives

Hieronder een overzicht van de zeventallige cast en de theatrale danwel muzikale breinen achter het spektakelstuk.

Tekst & regie: Koen van Dijk

Composities: Tangarine

Arrangementen: Ad van Dijk

Johannes van Lier, belastingontvanger – Tony Neef

Rolina, zijn vrouw – Wieneke Remmers

Barbara, zijn dochter – Anouk Snel

Baron de Vos van Steenwijk e.a. – Ruud van Overdijk

Stadhouder Willem V (Van Oranje) e.a. – Florens Eykemans

Wit Wief e.a. – Rianne Peterson

Wilhelmina van Pruisen e.a. – Meren Verhaegh

 7-tallige cast samen met het NNJO tijdens de voorstelling

Theatervoorstelling

Er is hard gewerkt aan de muziektheatervoorstelling Addergebroed, maar om diverse redenen is het nooit ten tonele gebracht. Daarom was het initiatief genomen voor een muzikale variant op het oorspronkelijke stuk; ‘Addergebroed in Concert’. Het kwalitatief hoogwaardige concept blijft zijn cultuurhistorische relevantie behouden; de letterlijk en figuurlijk rijke historie van Assen komt tot leven. Het werk van vooraanstaande professionals zoals Koen van Dijk (scenarioschrijver) en Tangarine (componisten) stond garant voor deze kwaliteit.

Het is vanaf het begin de ambitie van het project geweest om de Drentse en Assense identiteit en de sociale cohesie te versterken door de mensen in aanraking te brengen met de geschiedenis die zij delen. Met dat doel voor ogen is een samenwerking aangegaan met een groot aantal partners, waaronder Provincie Drenthe, Drents Museum en het Drents Archief.

addergebroed-in-concert-poster-voorstelling

 Poster van Addergebroed in Concert

Evenementinfo

vrijdag 14 september 2018
20:00
Divers

Première Addergebroed in Concert