Kerstnachtdienst Concertgebouw

Kerstnachtdienst Concertgebouw

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest begeleidde op 24 december 2019 de Kerstavonddienst voor een goed gevuld Concertgebouw in Amsterdam. Ieder jaar organiseert de stichting Diensten met Belangstellenden een kerstavonddienst in Het Koninklijk Concertgebouw. Ook in 2019 gingen de deuren open om u te verwelkomen voor een feestelijke viering. De dienst stond onder leiding van dominee Taco Koster.


Kerst. Voor veel mensen een fantastische tijd. Volop gezelligheid. Amsterdam bruist! Ook op de kerstavond vieren we dit feest met elkaar. Het is sowieso bijzonder om met zo veel verschillende mensen in Het Concertgebouw te zijn. Om samen te genieten van prachtige muziek en een prachtige entourage. Bij deze speciale kerstviering is iedereen welkom, en waren de tickets gratis! Een kerstgedachte pur sang. Het NNJO opende de avond met een deel uit I Shall Love But Thee van Jan van der Roost. 

I Shall Love But Thee is in de letterlijke zin van het woord een gelegenheidswerk, want het werd oorspronkelijk geschreven naar aanleiding van het huwelijk van de jongste zoon van de componist. De teksten zijn van William Shakespeare: Jan Van der Roost werd erdoor geïnspireerd tot het creëren van indringende en aansprekende muziek, die in stilistisch opzicht doet denken aan Henry Purcell (in het eerste deel) en Georg Friedrich Händel (in het tweede deel), twee componisten die op teksten van Shakespeare hebben gecomponeerd – ook al zijn er geen letterlijke citaten gebruikt.


Deze avond was in samenwerking met:

Erik Janssen
Daniel Rouwkema
Choral Voices
Schola Davidica Utrecht
Vocaal Ensemble Magnificat Emmen
Kloosterkerkkoor
Martine Salomons
Jan Lenselink
Everhard Zwart Organist
Taco Koster

Evenementinfo

dinsdag 24 december 2019
21:00
Concertgebouw, Amsterdam
Album bekijken