Kerstnachtdienst Concertgebouw

Kerstnachtdienst Concertgebouw

Kerst. Voor veel mensen een fantastische tijd. Volop gezelligheid. Amsterdam bruist! Ook op deze kerstavond vierden we dit feest met elkaar. Het Noord Nederlands Jeugd Orkest begeleidde op 24 december 2019 de Kerstavonddienst voor een goed gevuld Concertgebouw in Amsterdam. Ieder jaar organiseert de stichting Diensten met Belangstellenden een kerstavonddienst in Het Koninklijk Concertgebouw. Ook in 2019 gingen de deuren open om belangstellenden te verwelkomen voor een feestelijke viering. De dienst stond onder leiding van dominee Taco Koster. Tijdens deze viering begeleidden we zowel de stukken met koorzang als de samenzang met het publiek. Het NNJO opende de avond met een deel uit I Shall Love But Thee van Jan van der Roost.

I Shall Love But Thee

I Shall Love But Thee is in de letterlijke zin van het woord een gelegenheidswerk, want het werd oorspronkelijk geschreven naar aanleiding van het huwelijk van de jongste zoon van de componist. De teksten zijn van William Shakespeare: Jan Van der Roost werd erdoor geïnspireerd tot het creëren van indringende en aansprekende muziek, die in stilistisch opzicht doet denken aan Henry Purcell (in het eerste deel) en Georg Friedrich Händel (in het tweede deel), twee componisten die op teksten van Shakespeare hebben gecomponeerd – ook al zijn er geen letterlijke citaten gebruikt.

Samenwerking

Deze avond was in samenwerking met:

Erik Janssen
Daniel Rouwkema
Choral Voices
Schola Davidica Utrecht
Vocaal Ensemble Magnificat Emmen
Kloosterkerkkoor
Martine Salomons
Jan Lenselink
Everhard Zwart Organist
Taco Koster

Koninklijk Concertgebouw

In 1881 namen zes vooraanstaande Amsterdammers het initiatief voor de bouw van een nieuwe concertzaal. Op woensdag 11 april 1888 vond het feestelijke openingsconcert van het Concert-Gebouw plaats. Ruim 125 jaar later is Het Koninklijk Concertgebouw - de koninklijke status verkreeg de zaal op zijn 125e verjaardag - een van de drukst bezette (klassieke)concertzalen ter wereld. 


 Flyer voor de Kerstavonddienst 2019

Evenementinfo

dinsdag 24 december 2019
21:00
Concertgebouw, Amsterdam
Album bekijken