Harbour Club XL Concert

Een zwoel zomeravondconcert bij de Grote Rietplas! Op 27 augustus zal het NNJO in samenwerking met verschillende artiesten een concert geven bij Parc Sandur te Emmen. Op de laatste zaterdag van de (noordelijke) zomervakantie debuteert het Harbour Club XL concert. Solisten zingen onder begeleiding van zeventig muzikanten van het Noord Nederlands Jeugd Orkest.

Syb van der Ploeg

Te gast zijn zanger Syb van der Ploeg, de zussen Kannegieter en zussentrio Lunedì. Syb van der Ploeg is geboren in Dokkum, maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Zwaagwesteinde. Syb speelde vanaf 1985 in de band ‘Wish to Escape’ met ‘zijn grote neef’ Peter van der Ploeg (gitaar), Kees Bode (toetsen), Dick Visser (drums) en Sytse Broersma (bas). In 1992 besluiten ze Nederlandstalige nummers te maken. De naam wordt veranderd in ‘De Kast’ en in 1993 sluit drummer Nico Outhuijse zich aan bij de band. De echte doorbraak voor de band is in 1997 met het Friestalige nummer ‘In nije dei’.

Linda & Suzanne Kannegieter

De zusjes Kannegieter uit Emmen zijn in de wieg gelegd voor muziek. Al van kinds af aan zingen de meisjes non-stop. Na jaren los van elkaar zangles te hebben gehad, zingen ze ook samen. In 2015 wonnen ze het Drents Liedjesfestival. Sindsdien kwamen de muzikale levens in een stroomversnelling. Hun voorliefde voor country steken ze niet onder stoelen of banken. De twee Engelstalige singels ”Leave the Light On” en “Upside Down” zijn dan ook voorzien van de nodige dosis country. In 2018 en 2019 zijn Linda en Suzanne ook meegegaan met het Noord Nederlands Jeugd Orkest op zomertournee naar Italië en Frankrijk.

Sopraantrio Lunedì

De zussen Lunedì koesterden altijd de droom om samen op te treden. Door de solistische carrières van de dames was hiervoor voorheen geen ruimte; ‘totdat we door het coronavirus thuis kwamen te zitten,’ laten de drie vrouwen weten. ‘We besloten deze gedwongen vrije tijd aan te grijpen om samen een muzikaal trio te creëren met ons drieën in de hoofdrol. Daaruit is Lunedì ontstaan; de Italiaanse vertaling van onze achternaam.’

Als Lunedì laten de zussen een uniek geluid horen. De geschoolde sopranen maken een bijzondere crossover tussen opera, musical en filmmuziek. Hun eerste single ‘Dreaming of the Days’ is hier een uitstekend voorbeeld van.

Annemarijn, Willemijn en Lillian zijn geen onbekende zangeressen in de theaterwereld. Ieder afzonderlijk zijn ze in verschillende musicalproducties te zien geweest. Willemijn speelde onder andere in Anastasia en Evita en Annemarijn in The Phantom of the Opera en Hello, Dolly!. Lillian heeft in het buitenland ruimschoots haar sporen verdiend in onder andere de musical Mozart! en haar rol in Schikaneder waarbij zij samenwerkte met Stephen Schwartz.

Vanaf boot, vip-terras of graswal is dit concert te beluisteren. Komt u ook naar dit nieuwe festival? Ticketverkoop zal van start gaan op 26 mei, dus wees er gauw bij!


Evenementinfo

zaterdag 27 augustus 2022
19:30
Parc Sandur, Emmen
Koop tickets

Harbour Club XL Concert