Applaus voor Johan de Meij

Applaus voor Johan de Meij

Er is wereldwijd waarschijnlijk geen harmonie-, fanfare- of brassband te vinden die nog nooit muziek van Johan de Meij heeft gespeeld. Ter ere van zijn 65e verjaardag bundelden het Noord Nederlands Orkest, de Provinciale Brassband Groningen en het Noord Nederlands Jeugd Orkest hun krachten. In ‘Extreme Makeover’ laat De Meij de brassband naar hartenlust variëren op een thema van Tsjaikovski. ‘FELLINI’ roept taferelen op uit de magische wereld van de legendarische Italiaanse filmmaker. Na de pauze speelde het NNO De Meij’s eerste symfonie ‘The Lord of the Rings’, met de jarige zelf op de bok.

Programma

  1. Extreme Makeover - Johan de Meij
  2. FELLINI - Johan de Meij;
        solist op altsaxofoon: Hans de Jong
  3. Symphony nr. 1 ‘The Lord of the Rings’ - Johan de Meij

Met medewerking van:

Provinciale Brassband Groningen o.l.v. Rolf Verbeek

Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. Erik Janssen

Noord Nederlands Orkest o.l.v. Johan de Meij

Hans de Jong

Hans de Jong is een Nederlands saxofonist en componist. De Jong studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg van 1978 tot 1985. Tegenwoordig is hij docent saxofoon en kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en geeft hij internationale saxofoonmasterclasses.

Fellini

Fellini dompelt de luisteraar onder in de surrealistische en dromerige wereld van de legendarische Italiaanse filmmaker Federico Fellini. De altsaxofoonsolist – de personificatie van een clown – en het circusorkest, dat offstage speelt, geven het werk een uniek theatraal element.

Bekijk hier de opname met beeld.

Evenementinfo

zaterdag 29 september 2018
20:00
De Oosterpoort, Groningen