10 Years NNJO

10 Years NNJO

Jubileumconcert van het Noord Nederlands Jeugd Orkest ter ere van 10 jaar NNJO met als thema 'Evolution of an Orchestra'.

Evolution of an Orchestra

Tien jaar geleden, begin 2009: een wild idee wordt werkelijkheid. Een aantal ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar vindt elkaar en vormt samen het Noord Nederlands Jeugd Orkest. Samen met chef-dirigent Wout Eshuis gaan ongeveer 50 muzikanten een prachtig avontuur aan. Het NNJO blijkt al snel een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Vele concerten worden gegeven en verschillende Europese landen worden tijdens de zomertournees bezocht. Het orkest gaat door de jaren heen meerdere ambitieuze plannen aan, waardoor het gevormd wordt en groeit.


 Banner van Evolution of an Orchestra


Het orkest staat sinds 2012 onder leiding van chef-dirigent Erik Janssen. Het NNJO bestaat ten tijde van dit concert uit maar liefst 70 muzikanten (onder wie een aantal van het eerste uur!). Ook voor dit tweede lustrumjaar waren er grootse plannen, waaronder dit lustrumconcert op 20 april in theater 't Kielzog in Hoogezand met repertoire van afgelopen 10 jaar: de muzikanten van het NNJO hebben zelf het concertprogramma samengesteld. Verder werkten aan dit concert Jeroen Rienties, Lidewei Loot en musicaltheatergroep Vals Alarm mee. Voorafgaand aan de avond werden de bezoekers verwelkomd in de foyer met muziek van Linda en Suzanne Kannegieter.

Jeroen Rienties

Zanger Jeroen Rienties (1980) groeide op in Erica en studeerde in 2003 af aan de PABO in Emmen. Hij vervolgde zijn studieloopbaan met de opleiding musical/muziektheater aan het conservatorium van Alkmaar. In 2017 haalde hij zijn diploma voor de studie Docent Muziek met zang als hoofdvak. Rienties is betrokken bij het NNJO vanaf het eerste uur en is meerdere malen meegeweest als gastartiest tijdens de jaarlijkse zomertournee.

Lidewei Loot

In 2016 ging zangeres Lidewei Loot (1999) voor het eerst mee met het NNJO op concertreis naar Frankrijk. Lidewei werkt vaak samen met orkesten en brassbands. In 2011 deed ze mee aan het Junior Songfestival en in 2017 zong ze bij de première van de show ‘Volle Bloei’ van Karin Bloemen. Lidewei studeert momenteel Kunst & Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Musicaltheatergroep Vals Alarm

Vals Alarm bestaat uit een groep van ongeveer 20 jonge enthousiaste en talentvolle zangers, die zich richt op het produceren van artistiek uitdagende muziektheatervoorstellingen. Daarnaast staat bij Vals Alarm talentontwikkeling hoog in het vaandel. Het NNJO werkte al eerder samen met Vals Alarm tijdens PROMS 2016 in MartiniPlaza. In 2017 behaalde het gezelschap twee Amateur Musical Awards voor de musical RENT.

Programma

7 Inch Framed - Dirk Brossé
How to Train Your Dragon - John Powell (arr. Ton van Grevenbroek)
Gabriella’s Sång - Stefan Nilsson | zang: Jessica Floor, Vals Alarm en NNJO
Symphonic Marches - John Williams (arr. Maurice Hamers)
Les Misérables - Claude Michel Schönberg (arr. Marcel Peeters) | zang: Vals Alarm
Stone Cold - Demi Lovato (arr. Jelle Visser) | zang: Lidewei Loot
Dance 1 - Dmitri Shostakovich (arr. Johan de Meij) 
Noah’s Ark - Bert Appermont | verteller: Gerwin Groote
Feeling Good - Michael Bublé  (arr. Henk Ummels) | zang: Jeroen Rienties
Forrest Gump Suite - Alan Silvestri (arr. Henk Ummels)
Only Teardrops - Emmelie de Forest (arr. Jelle Visser) | zang: Lidewei Loot
Nessun Dorma - Giacomo Puccini (arr. Robert van Beringen) | zang: Jeroen Rienties
Deep Purple Medley - Deep Purple (arr. Toshihiko Sahashi)
Music - John Miles (arr. Jos Pijnappel)

Evenementinfo

zaterdag 20 april 2019
20:00
Kielzog, Hoogezand
Album bekijken