Veelgestelde Vragen

Op welke dagen repeteert het NNJO?
Het NNJO repeteert maandelijks: doorgaans op de derde zaterdag van de maand. Een repetitie duurt van 10:00 uur tot 16:30 uur. Daarnaast geeft het NNJO ook concerten, gemiddeld zo'n 4 per jaar. Deze hebben geen vaste datum, maar vinden wel vaak plaats in weekenden. Bekijk onze agenda voor de tot nu toe bekende repetitie- en concertdata:


Waar repeteert het NNJO?
De standaard locatie voor onze repetities is het WMC-Gebouw in Hoogeveen van muziekvereniging Wilhelmina:


Moet ik direct betalen als ik me inschrijf via de website?
Nee. De inschrijving via de website is een voorlopige inschrijving. Zodra je auditie hebt gedaan en bent aangenomen, kun je je inschrijven via een fysiek inschrijfformulier. Pas vanaf dan betaal je contributie.


Ik speel al bij een ander orkest. Daar wil ik graag mee doorgaan. Kan dat?
Ja. De meeste muzikanten van het orkest spelen ook bij een lokale muziekvereniging. Het NNJO heeft de regel ingesteld dat activiteiten van de eigen vereniging altijd voorgaan als deze samenvallen met de activiteiten van het NNJO. Hiermee creëert de organisatie van het NNJO een positieve samenwerking met de lokale muziekverenigingen. 


Hoeveel contributie betaal ik per jaar?
Het NNJO repeteert doorgaans 11 keer per jaar. Iedere maand; behalve augustus. De kosten hiervan zijn 11 x €15,-. Als je afwezig bent tijdens een repetitie, wordt de contributie voor die maand wel afgeschreven. In de zomervakantie gaat het NNJO naar het buitenland voor de jaarlijkse concertreis. De eigen bijdrage hiervoor is €395,-.


Kan ik via het NNJO een instrument regelen?
Het NNJO biedt helaas geen instrumenten te leen of te huur aan. Daarom gaan we ervan uit dat je je eigen instrument meeneemt naar repetities en concerten. Het slagwerk is uiteraard wel altijd aanwezig op locatie.


Hoe ziet een auditie eruit?
Een auditie vindt plaats in de pauze van een gewone repetitie. Je mag zelf een stuk uitzoeken en meenemen om mee te auditeren. Tijdens jouw auditie zijn de sectieleider, dirigent en orkestmanager aanwezig. Verder wordt er tijdens een repetitie door de sectieleider gekeken naar je samenspel.


Welk niveau heb ik nodig om lid te kunnen worden?
Het NNJO is een kweekvijver voor muzikaal talent. Het doel is om samen op een hoog niveau muziek te maken met leeftijdsgenoten. Om lid te kunnen worden, heb je minimaal HaFaBra-niveau B nodig. Het is niet noodzakelijk om ook daadwerkelijk het diploma te hebben.


Wat houdt de jaarlijkse zomertournee in?
Iedere zomer reist het orkest af naar een land in Europa. Met een bus vertrekken we vanaf Nederland naar een groepsaccommodatie. Dit is onze uitvalsbasis waar we repeteren, eten en overnachten. Vanuit hier reizen we iedere dag ook naar een concertlocatie op maximaal 1,5 uur rijden. We nemen alles zelf mee: slagwerk, licht- en geluidstechniek, stoelen, aankleding, een podium, zangers/zangeressen etc. De reis duurt zo'n 8 à 9 dagen. De meeste leden zien deze reis, de swinging summer tour als hét hoogtepunt van het jaar.