Swinging Summer Tour

Ga jij mee op drielanden-tournee in 2024? Meld je nu aan!

Kom vrijblijvend een keer meespelen op een van onze repetities en reis met het NNJO naar Zuid-Limburg deze zomer. Voor meer informatie mag je ook altijd contact opnemen.


Ga jij mee op tournee?

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest gaat jaarlijks een week lang op zomertournee onder de titel Swinging Summer Tour. Elke dag van de tour geeft het orkest een buitenconcert in een andere plaats. Zo ontdekken de muzikanten de regio en ontmoeten ze veel verschillende mensen. De concerten worden door het publiek vaak omschreven als enthousiast, vernieuwend en swingend. De concerten van 1,5 à 2 uur hebben dan ook een gevarieerd programma. Van klassiekers als Sjostakovitsj tot filmmuziek, van musical tot grote orkestwerken; alles passeert de revue. Daarbij worden we elk jaar vergezeld door een zanger(es). 

Muziek verbindt Europa

Tijdens de tour willen we muziek verspreiden door heel Europa. Muziek verbindt, muziek geeft plezier: de Swinging Summer Tour staat geheel in het teken van plezier en verbinding. We willen op een laagdrempelige manier de verbinding zoeken met elkaar, met de muziek en met ons publiek. Met ons gevarieerde programma en ons enthousiasme hopen we de bezoekers een ontspannen en leuke tijd te geven. Vanuit Nederland reist het orkest per bus naar een groot familiehuis of een groepsaccommodatie. Daar wordt gerepeteerd voor de concerten, wordt er lekker eten gemaakt door onze eigen koks en is er vooral heel veel tijd voor gezelligheid! Deze accommodatie is de uitvalsbasis, van waaruit het NNJO de concertlocaties bezoekt. Alle concerten zijn voor publiek gratis te bezoeken en vinden meestal plaats op pleinen. Af en toe worden ook theaters of concertzalen bezocht.

We staan bekend als een enthousiast orkest dat graag de luisteraar betrekt. Spelen we een up-tempo dansnummer, dan lopen we graag het publiek in om met ze te dansen. Of als er iemand in het publiek staat met een muziekinstrument, dan nodigen wij diegene uit om gezellig met ons mee te spelen. Muziek verbindt, ook als je verschillende talen spreekt of uit andere culturen komt. Tijdens zo'n reis leer je niet alleen de omgeving en je muziek goed kennen, maar ook elkaar! De meeste musici zien de zomertournee als hét hoogtepunt van het jaar.

Tourneelocaties

De afgelopen jaren is het NNJO op veel verschillende plekken in Europa geweest om het enthousiasme voor muziek te delen in andere landen. Het NNJO is geheel zelfvoorzienend: we nemen stoelen, slagwerk, licht- en geluidsapparatuur, podiumdelen en zelfs aankleding mee voor op pleinen. In 2020 en 2021 is het NNJO niet op concertreis geweest vanwege het Coronavirus.

 

 

Ontdek onze tourneegeschiedenis!

 
 

 

Het Orkest

Het orkest bestaat uit zo’n 70 muzikanten van 14-29 jaar. De muzikanten zijn getalenteerd en enthousiast en komen uit de noordelijke 4 provincies van Nederland. Wanneer ze, naast hun eigen orkest, graag verder willen groeien dan kunnen ze zich bij het NNJO aansluiten. Hier krijgen ze de ruimte om zich verder te ontwikkelen. We geven, naast onze tournee, door het hele jaar heen bijzondere concerten en projecten in en op de grotere theaters en festivals in Nederland.  

Organisatie & Vrijwilligers

Zonder onze vaste groep vrijwilligers, is het niet mogelijk om op zomertournee te gaan. Zo wordt het orkest ondersteund tijdens de Swinging Summer Tour met koks, licht- en geluidstechnici, vrachtwagenchauffeurs, orkestmoeders en een concertpresentator, die de concerten aan elkaar praat. Het organiseren van de concertreis wordt gedaan door de staf. Denk aan het boeken van een accommodatie, het regelen van vervoer en het contacteren van concertlocaties.

Meer informatie over de staf en de organisatie?

Zang

Iedere concertreis wordt het orkest vergezeld door een zanger, zangeres of zangduo. Tijdens de concerten wordt een handvol nummers gespeeld ter begeleiding van de zang. Afgelopen jaren zijn met ons meegeweest: Emile Boer, Jeroen Rienties, Meike Jenster, Esther Miske, Lidewei Loot, Suzanne & Linda Kannegieter, Mei Qi Janssen, Diana Kantner, Corina Lascher en Gerwin Groote.

Impressie

Het NNJO is door de jaren heen op veel plaatsen in Europa geweest om allerlei steden op zijn kop te zetten met een muzikaal feest. Graag laten we je wat beelden zien van afgelopen jaren!

 

Mercurey, Frankrijk (2019)

 

Het NNJO tijdens de Swinging Summer Tour, onder leiding van chef-dirigent Erik Janssen.

Meer weten over onze dirigent? 

 

Besançon, Frankrijk (2019)

 

 Stromae, Frankrijk (2016)

 

 Upside Down, Italië (2018)

 

 Odder, Denemarken (2017)

 

 Aftermovie Tournee Italië (2018)

Michael Steenbergen Videoproducties
 

 Aftermovie Tournee Frankrijk (2019)

Michael Steenbergen Videoproducties
 

 Dole, Frankrijk (2019)

 Calalzo di Cadore, Italië (2018)

 Gérardmer, Frankrijk (2016)

 

 Aftermovie Tournee Denemarken (2017)

Michael Steenbergen Videoproducties


Lijkt het jou ook leuk om mee te spelen in het Noord Nederlands Jeugd Orkest en mee te gaan op tournee? Dat kan! We zoeken nog muzikanten die met ons mee willen in 2024. Je bent van harte welkom. Schrijf je nu in of bekijk onze vacatures: