Swinging Summer Tour

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest gaat jaarlijks op zomertournee onder de titel Swinging Summer Tour. Elke dag van de tour geeft het orkest een buitenconcert in een andere plaats. Zo ontdekken de muzikanten de regio en ontmoeten ze veel verschillende mensen. De concerten worden door het publiek vaak omschreven als enthousiast, vernieuwend en swingend. De concerten van 1,5 à 2 uur hebben dan ook een gevarieerd programma. Van klassiekers als Sjostakovitsj tot filmmuziek, van musical tot grote orkestwerken; alles passeert de revue. Daarbij worden we elk jaar vergezeld door een zanger(es). In 2020 is het NNJO jammergenoeg niet naar het buitenland gereisd vanwege het Coronavirus. 

Muziek verbindt Europa

Tijdens de tour willen we muziek verspreiden door heel Europa. Muziek verbindt, muziek geeft plezier. De Swinging Summer Tour staat geheel in het teken van plezier en verbinding. We willen op een laagdrempelige manier de verbinding zoeken met elkaar, met de muziek en met ons publiek. Met ons gevarieerde programma en ons enthousiasme hopen we de bezoekers een ontspannen en leuke tijd te geven. We staan bekend als een enthousiast orkest dat de verbinding zoekt. Spelen we een up-tempo dansnummer, dan lopen we graag het publiek in om met ze te dansen. Of als er iemand in het publiek staat met een muziekinstrument, dan nodigen wij diegene graag uit om gezellig met ons mee te spelen. Muziek verbindt, ook als je verschillende talen spreekt of uit andere culturen komt.

Het orkest

Het orkest bestaat uit zo’n 70 muzikanten van 14-30 jaar. De muzikanten zijn getalenteerd en enthousiast en komen uit het noordelijke deel van Nederland. Wanneer ze, naast hun eigen orkest, graag verder willen groeien dan kunnen ze zich bij het NNJO aansluiten. Hier krijgen ze de ruimte om verder te ontwikkelen. We geven in Nederland bijzondere concerten en projecten in en op de grotere theaters en festivals, en gaan elk jaar op zomertournee. 

Tourneelocaties

Afgelopen jaren is het NNJO op veel verschillende plekken in Europa geweest om het enthousiasme voor muziek te delen in andere landen. Klik op een jaar om meer informatie te zien over de betreffende tour:

2019: Frankrijk

2018: Italië

2017: Denemarken

2016: Frankrijk

2015: Zwitserland

2014: Duitsland & Nederland

2013: Frankrijk

2012: Oostenrijk

2011: België, Duitsland, Frankrijk, Nederland

2010: Nederland

2009: Italië