Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is opgericht in 2008 door een groep muzikale vrienden. Eind 2008  hebben er auditiedagen plaatsgevonden voor jonge, ambitieuze muzikanten uit de provincies Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland. Uit deze audities is begin 2009 een orkest gevormd van ongeveer 50 muzikanten. In de zomer van 2009 is het NNJO voor het eerst op tournee gegaan, naar Italië. Sinds toen is het orkest altijd gegroeid en het aantal musici staat inmiddels op ongeveer 70.

Het orkest heeft sinds de oprichting in 2008 in veel steden gespeeld: onder andere in Martiniplaza en De Oosterpoort in Groningen, De Harmonie in Leeuwarden, De Nieuwe Kolk in Assen en Het Concertgebouw in Amsterdam. 's Zomers zijn verschillende Europese steden bezocht, waaronder Erfurt, Zürich, Luzern, Hamburg, Bremen, Verona, Århus, Keulen, Coburg en Brugge.


Afgelopen Evenementen - Archief

Benieuwd naar onze concerten, festivals of musicals van vroeger? Of nieuwsgierig naar onze tournee-bestemmingen? 

Bekijk onze afgelopen evenementen in het archief!


Opnames

Het NNJO heeft in haar bestaan veel video- en audio-opnames gemaakt, die terug te vinden zijn via onze kanalen op YouTube en Spotify. Mede mogelijk gemaakt door Michael Steenbergen Videoproducties.

Luister hieronder naar onze opnames:

 

Of neem een kijkje op ons YouTube-kanaal voor opnames met beeld.