Addergebroed in concert

Addergebroed in concert

‘Addergebroed in Concert’; over giftige ambities, mooi Drenthe en blinde liefde

In dit theaterconcert tekenen Tony Neef en Wieneke Remmers voor de hoofdrollen. Tony Neef brengt de achttiende-eeuwse belastingontvanger Johannes van Lier op intrigerende manier tot leven; een man die tot de elite van de provincie behoorde. Terwijl hij werkt aan de publicatie van een wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Zijn leven neemt een drastische wending, gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar gegoten in een fris en eigentijds jasje. Een theaterconcert van de makers van de voor een Musical Award genomineerde musical ‘Tick, Tick, Boom!’. Het Assense folkduo Tangarine schreef de muziek en het Noord Nederlands Jeugd Orkest voert het uit; hèt recept voor een muzikale reis door het Drentse verleden.

Cast & creatives

Tekst & regie: Koen van Dijk

Composities: Tangarine

Arrangementen: Ad van Dijk

Johannes van Lier, belastingontvanger – Tony Neef

Rolina, zijn vrouw – Wieneke Remmers

Barbara, zijn dochter – Anouk Snel

Baron de Vos van Steenwijk e.a. – Ruud van Overdijk

Stadhouder Willem V (Van Oranje) e.a. – Florens Eykemans

Wit Wief e.a. – Rianne Peterson

Wilhelmina van Pruisen e.a. – Meren Verhaegh

 

 

Er is hard gewerkt aan de muziektheatervoorstelling Addergebroed, maar om diverse redenen is het stuk tot op heden nog niet ten tonele gebracht. Daarom was het initiatief genomen voor een muzikale variant op het oorspronkelijke stuk; ‘Addergebroed in Concert’. Het kwalitatief hoogwaardige concept blijft zijn cultuurhistorische relevantie behouden; de letterlijk en figuurlijk rijke historie van Assen komt tot leven. Het werk van vooraanstaande professionals zoals Koen van Dijk (scenarioschrijver) en Tangarine (componisten) staat garant voor deze kwaliteit. .

Het is vanaf het begin de ambitie van het project geweest om de Drentse en Assense identiteit en de sociale cohesie te versterken door de mensen in aanraking te brengen met de geschiedenis die zij delen. Met dat doel voor ogen is een samenwerking aangegaan met een groot aantal partners, waaronder Provincie Drenthe, Drents Museum en het Drents Archief.

addergebroed-in-concert-poster-voorstelling

Evenementinfo

vrijdag 14 september 2018
20:00
Divers