10 years NNJO

10 years NNJO

10 years NNJO: Jubileumconcert Noord Nederlands Jeugd Orkest

Evolution of an Orchestra.

Tien jaar geleden, begin 2009: een wild idee wordt werkelijkheid. Een aantal ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar vindt elkaar en vormt samen het Noord Nederlands Jeugd Orkest. Samen met chef-dirigent Wout Eshuis gaan ongeveer 50 muzikanten een prachtig avontuur aan. Het NNJO blijkt al snel een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Vele concerten worden gegeven en verschillende Europese landen worden tijdens de zomertournees bezocht. Het orkest gaat door de jaren heen meerdere ambitieuze plannen aan, waardoor het gevormd wordt en groeit.

Inmiddels is het dirigeerstokje overgedragen aan chef-dirigent Erik Janssen, maar de drang naar groei is nog onverminderd aanwezig. Het NNJO bestaat inmiddels uit maar liefst 70 muzikanten (onder wie een aantal van het eerste uur!) en blijft uitdagende en bijzondere projecten uitvoeren. Ook voor dit tweede lustrumjaar zijn er grootse plannen, waaronder het lustrumconcert op 20 april in theater Kielzog in Hoogezand met repertoire van afgelopen 10 jaar!

Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. Erik Janssen, m.m.v. Jeroen Rienties, Lidewei Loot en musicaltheatergroep Vals Alarm.

Evenementinfo

zaterdag 20 april 2019
20:00
Kielzog, Hoogezand
Album bekijken