Informatie over

COVID-19 | Coronavirus

Vanwege het Coronavirus kunnen wij niet al onze activiteiten door laten gaan. Hierdoor kan onze concertreis naar Oostenrijk helaas ook niet plaatsvinden. Houd onze agenda in de gaten voor de laatste updates over onze toekomstige activiteiten.

Zomertournee 2020

Afgelast!

Mid Europe Festival | Schladming, Oostenrijk

NNJO nu op

Spotify!

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is vanaf nu ook te vinden op Spotify. De opname van The Book of Urizen, zoals gespeeld tijdens NNO Goes HaFaBra op 18 januari 2020, staat nu online!

Wij zoeken

NIEUW talent

vanaf 14 jaar! Meld je nu aan!

Wij hebben verschillende

vacatures!

Speel jij hoorn, bariton, euphonium, fagot, klarinet, trombone, esbas, besbas, contrabas of slagwerk? Meld je nu aan en kom vrijblijvend meespelen tijdens een repetitie!

Wij repeteren elke

3e zaterdag

van de maand o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen

20 juni 2020

Eerstvolgende Repetitie!

Kom jij deze dag meespelen? Ervaar hoe het is om te spelen in een orkest vol ambitieuze musici van tussen de 14 en 29 jaar!

Swinging Summer Tour

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest gaat jaarlijks op zomertournee onder de titel Swinging Summer Tour. Elke dag van de tour geeft het orkest een buitenconcert in een andere plaats. Zo ontdekken de muzikanten de regio en ontmoeten ze veel verschillende mensen. De concerten worden door het publiek vaak omschreven als enthousiast, vernieuwend en swingend. De concerten van 1,5-2 uur hebben dan ook een gevarieerd programma. Van klassiekers als Sjostakovitsj tot filmmuziek, van musical tot grote orkestwerken; alles passeert de revue. Daarbij worden we elk jaar vergezeld door een zanger(es). 


Tourschema NNJO - Swinging Summer Tour 2019

Alle concerten van Swinging Summer Tour 2019 vind je hieronder. 

Tourschema 2019
Maandag 22 juli Besancon, Place Pasteur 20.00 uur
Dinsdag 23 juli Dole, Place aux Fleurs 20.00 uur
Donderdag 25 juli Mercurey, Eglise de Touches 20.00 uur
Vrijdag 26 juli Beze, Parc de la Source 20.00 uur
Zaterdag 27 juli Santenay, Place du Jet d'Eau 20.00 uur
 

Muziek verbindt Europa

Tijdens de tour willen we muziek verspreiden door heel Europa. Muziek verbindt, muziek geeft plezier. De Swinging Summer Tour staat geheel in het teken van plezier en verbinding. We willen op een laagdrempelige manier de verbinding zoeken met elkaar, met de muziek en met ons publiek. Met ons gevarieerde programma en ons enthousiasme hopen we de bezoekers een ontspannen en leuke tijd te geven. We staan bekend als een enthousiast orkest dat de verbinding zoekt. Spelen we een up-tempo dansnummer, dan lopen we graag het publiek in om met ze te dansen. Of als er iemand in het publiek staat met een muziekinstrument, dan nodigen wij diegene graag uit om gezellig met ons mee te spelen. Muziek verbindt, ook als je verschillende talen spreekt of uit andere culturen komt. 

 
 

Het orkest

Het orkest bestaat uit zo’n 75 muzikanten van 14-30 jaar. De muzikanten zijn getalenteerd en enthousiast en komen uit het noordelijke deel van Nederland. Wanneer ze bij hun eigen orkest niet verder kunnen groeien, kunnen ze bij het NNJO aansluiten. Hier krijgen ze de ruimte om verder te ontwikkelen. We geven in Nederland bijzondere concerten en projecten  in de grotere theaters en festivals, en gaan dus elk jaar op zomertournee. 

Swinging Summer Tour: 2009-2018

Laatste nieuws

NNJO op Spotify!    Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is vanaf nu ook te vinden op Spotify! De opname van The Book of Urizen, gespeeld tijdens NNO Goes HaFaBra (18 januari 2020) staat sinds vandaag online en is hier t...

Lees meer...