Informatie over

COVID-19 | Coronavirus

Vanwege het Coronavirus kunnen wij niet al onze activiteiten door laten gaan. Hierdoor kan onze concertreis naar Oostenrijk helaas ook niet plaatsvinden. Houd onze agenda in de gaten voor de laatste updates over onze toekomstige activiteiten.

Zomertournee 2020

Afgelast!

Mid Europe Festival | Schladming, Oostenrijk

NNJO nu op

Spotify!

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is vanaf nu ook te vinden op Spotify. De opname van The Book of Urizen, zoals gespeeld tijdens NNO Goes HaFaBra op 18 januari 2020, staat nu online!

Wij zoeken

NIEUW talent

vanaf 14 jaar! Meld je nu aan!

Wij hebben verschillende

vacatures!

Speel jij hoorn, bariton, euphonium, fagot, klarinet, trombone, esbas, besbas, contrabas of slagwerk? Meld je nu aan en kom vrijblijvend meespelen tijdens een repetitie!

Wij repeteren elke

3e zaterdag

van de maand o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen

20 juni 2020

Eerstvolgende Repetitie!

Kom jij deze dag meespelen? Ervaar hoe het is om te spelen in een orkest vol ambitieuze musici van tussen de 14 en 29 jaar!

Nieuws

Hieronder vind je een overzicht van de laatste nieuwsberichten.

29-04-2020 11:04 NNJO op Spotify!

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is vanaf nu ook te vinden op Spotify! De opname van The Book of Urizen, gespeeld tijdens NNO Goes HaFaBra (18 januari 2020) staat sinds vandaag online en is hier te vinden.


05-03-2020 16:50 1e Hoorn gezocht!

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest heeft een vacature voor 1e hoorn! Ben jij iemand die op hoog niveau hoorn speelt en graag meespeelt in een enthousiast orkest vol talent? Dan zoeken we jou! Meld je nu aan en kom vrijblijvend meespelen tijdens een repetitie. Tot snel!


20-01-2020 19:18 Tournee Oostenrijk

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest reist deze zomer af naar Oostenrijk om te spelen op het Mid Europe Festival in Schladming. Dit is een van Europa's grootste festivals voor blaasmuziek met deelnemende ensembles en orkesten van over de hele wereld.

Van 14 t/m 19 juli 2020 is het NNJO te zien en horen op verschillende locaties in Schladming. Meer informatie over het festival is te vinden op www.mideurope.at/en


19-03-2019 11:47 Anjeractie

De Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds is weer begonnen! Steun het NNJO nu via onderstaande link en draag bij aan onze fantastische Swinging Summer Tour naar Frankrijk!

https://drenthe.anjeractie.nl/club/tournee-noord-nederlands-jeugd-orkest-nnjo
 


18-03-2019 23:55 10 years NNJO

Evolution of an Orchestra.
 
Tien jaar geleden, begin 2009: een wild idee wordt werkelijkheid. Een aantal ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar vindt elkaar en vormt samen het Noord Nederlands Jeugd Orkest. Samen met chef-dirigent Wout Eshuis gaan ongeveer 50 muzikanten een prachtig avontuur aan. Het NNJO blijkt al snel een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Vele concerten worden gegeven en verschillende Europese landen worden tijdens de zomertournees bezocht. Het orkest gaat door de jaren heen meerdere ambitieuze plannen aan, waardoor het gevormd wordt en groeit.
 
Inmiddels is het dirigeerstokje overgedragen aan chef-dirigent Erik Janssen, maar de drang naar groei is nog onverminderd aanwezig. Het NNJO bestaat inmiddels uit maar liefst 70 muzikanten (onder wie een aantal van het eerste uur!) en blijft uitdagende en bijzondere projecten uitvoeren. Ook voor dit tweede lustrumjaar zijn er grootse plannen, waaronder het lustrumconcert op 20 april in theater Kielzog in Hoogezand met repertoire van afgelopen 10 jaar!

Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. Erik Janssen, m.m.v. Jeroen Rienties, Lidewei Loot en musicaltheatergroep Vals Alarm.


21-09-2018 11:33 Applaus voor Johan de Meij

Er is wereldwijd waarschijnlijk geen harmonie-, fanfare- of brassband te vinden die nog nooit muziek van Johan de Meij heeft gespeeld. Ter ere van zijn 65e verjaardag bundelen het Noord Nederlands Orkest, de Provinciale Brassband Groningen en het Noord Nederlands Jeugd Orkest hun krachten. In ‘Extreme Makeover’ laat De Meij de brassband naar hartenlust variëren op een thema van Tsjaikovski. ‘FELLINI’ roept taferelen op uit de magische wereld van de legendarische Italiaanse filmmaker. Na de pauze speelt het NNO De Meij’s eerste symfonie ‘The Lord of the Rings’, met de jarige zelf op de bok.
 
De Meij: Extreme Makeover
De Meij: FELLINI
De Meij: Symphony nr. 1 ‘The Lord of the Rings’
Dirigent: Johan de Meij ∙
Altsaxofoon: Hans de Jong ∙
M.m.v:
Provinciale Brassband Groningen o.l.v. Rolf Verbeek
Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. Erik Janssen


04-09-2018 23:52 Addergebroed in Concert

Lancering ‘Addergebroed in Concert’ een feit

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de muziektheatervoorstelling Addergebroed, maar om diverse redenen is het stuk tot op heden nog niet ten tonele gebracht. Daarom is nu het initiatief genomen voor een muzikale variant op het oorspronkelijke stuk; ‘Addergebroed in Concert’. Het kwalitatief hoogwaardige concept blijft zijn cultuurhistorische relevantie behouden; de letterlijk en figuurlijk rijke historie van Assen komt tot leven. Het werk van vooraanstaande professionals zoals Koen van Dijk (scenarioschrijver) en Tangarine (componisten) staat garant voor deze kwaliteit. Op 14 september 2018 kan men het exclusieve ‘Addergebroed in Concert’ bijwonen in de Grote Zaal van DNK.

Het is vanaf het begin de ambitie van het project geweest om de Drentse en Assense identiteit en de sociale cohesie te versterken door de mensen in aanraking te brengen met de geschiedenis die zij delen. Met dat doel voor ogen is een samenwerking aangegaan met een groot aantal partners, waaronder Provincie Drenthe, Drents Museum en het Drents Archief.

‘Addergebroed in Concert’; over giftige ambities, mooi Drenthe en blinde liefde
In dit theaterconcert tekenen Tony Neef en Wieneke Remmers voor de hoofdrollen. Tony Neef brengt de achttiende-eeuwse belastingontvanger Johannes van Lier op intrigerende manier tot leven; een man die tot de elite van de provincie behoorde. Terwijl hij werkt aan de publicatie van een wetenschappelijk onderzoek naar slangen, raakt hij zelf verwikkeld in een politieke slangenkuil. Zijn leven neemt een drastische wending, gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar gegoten in een fris en eigentijds jasje. Een theaterconcert van de makers van de voor een Musical Award genomineerde musical ‘Tick, Tick, Boom!’. Het Assense folkduo Tangarine schreef de muziek en het Noord Nederlands Jeugd Orkest voert het uit; hèt recept voor een muzikale reis door het Drentse verleden.

Cast & creatives
Tekst & regie: Koen van Dijk
Composities: Tangarine
Arrangementen: Ad van Dijk
Johannes van Lier, belastingontvanger – Tony Neef
Rolina, zijn vrouw – Wieneke Remmers
Barbara, zijn dochter – Anouk Snel
Baron de Vos van Steenwijk e.a. – Ruud van Overdijk
Stadhouder Willem V (Van Oranje) e.a. – Florens Eykemans
Wit Wief e.a. – Rianne Peterson
Wilhelmina van Pruisen e.a. – Meren Verhaegh

Praktische informatie
Datum:            vr 14 september 2018
Aanvang:          20:00 uur
Entreeprijs:      €20,00 1e rang / CJP €18,00 / 2e rang €18,00
Tickets:          dnk.nl/addergebroed


24-07-2018 21:09 Promovideo Swinging Summer Tour 2018


30-05-2018 13:58 Rabobank Clubkas Campagne

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest doet mee met de Rabobank Clubkas Campagne van Emmen-Coevorden!
 
Wat is de Rabobank Clubkas Campagne?
Jaarlijks stelt de Rabobank een deel van de winst, het coöperatief dividend, beschikbaar als extra ondersteuning aan het lokale verenigingsleven. De voorwaarde is wel dat de vereniging of stichting bij de bank bankiert. Rabobank leden beslissen hoe de totale bijdrage wordt verdeeld. Juist in deze tijd, waarin het binnenhalen van financiële middelen steeds moeilijker wordt, is deze bijdrage een extra stimulans om dromen te laten uitkomen. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kunnen leden van Rabobank Emmen-Coevorden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt. 
 
Hoe werkt de Clubkas Campagne?
Rabobank Emmen-Coevorden stelt voor 2018 € 100.000,- (incl. BTW en schenkingsrecht) beschikbaar voor de Rabobank Clubkas Campagne. Dit bedrag mogen de leden van de bank verdelen over de verenigingen en stichtingen die deelnemen. De leden die vóór 1 mei 2018 lid zijn ontvangen drie stemmen. Op die manier beslissen leden van onze bank mee in de verdeling van het beschikbaar gestelde budget. De stemkaart met de unieke stemcode wordt eind mei 2018 met de post bezorgd.
 
Een stem uitbrengen
De stemperiode voor de Rabobank leden loopt van 31 mei tot en met 13 juni 2018. Tijdens de finale-avond op maandag 2 juli a.s. in het Atlas Theater in Emmen wordt de uitslag bekend gemaakt.

Stemmen kan op: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/emmen-coevorden/
Meer informatie: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/emmen-coevorden/rabobank-clubkas-campagne/


12-05-2018 11:27 Grutsk | CityProms

Leeuwarden is met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Voor het NNJO een mooie kans om zich weer eens in Friesland te presenteren.
Tijdens het avondprogramma van Grutsk* (onderdeel van CityProms Leeuwarden) op zaterdag 30 juni speelt het orkest, vanaf ongeveer 21.45 uur, op het hoofdpodium een kort maar swingend programma. Aansluitend zal er één gezamenlijk werk ten gehore worden gebracht met het vioolensemble Fuse, bekend als huisorkest van tv-programma Podium Witteman.
Ook tijdens de grote finale, omstreeks 23.00 uur, mag het NNJO niet ontbreken! Genoeg redenen dus om langs te komen op dit gratis festival.

*Grutsk is de grote manifestatie waarop alle doelgroepen van de OMF (Blaasmuziek, Show-Mars en Percussie en Majorette, Twirl en Color Guard) samen met koren en dansgroepen zich op 30 juni 2018 presenteren.


20-12-2017 11:54 Romeo & Juliet

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest speelt de liefdes klassieker van Sergei Prokofiev.

Tevens speelt het NNJO, o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen, een gevarieerd repertoire van pop tot klassiek.
Special guest: Jeroen Rienties, zang

Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25 - Zwolle
Aanvang: 20.15 uur
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Zwolse Theaters:
https://zwolsetheaters.nl/programma/nnjo


01-11-2017 11:10 HRFSTWND concert

Zaterdag 4 november waait Hrfstwnd weer over Hoogeveen en Theater de Tamboer. Stichting Hrfstwnd organiseert in Drenthe, Overijssel en Gelderland hoogstaande originele concerten met louter top orkesten.
 
Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie en het Noord Nederlands Jeugd Orkest brengen met veel enthousiasme een prachtig muzikaal programma van de bovenste plank! Na het succesvolle Hrfstwnd concert 2016 waar de Hoogeveense Harmonie ook al deel van uitmaakte,  zal deze editie een extra feestelijk tintje hebben vanwege het tweede lustrum van Stichting Hrfstwnd.
 
Tijdens dit HRFSTWND concert staat het NNJO onder leiding van de Spaanse componist José Alberto Pina en zal de Nederlandse première van het stuk ‘The Ghost Ship’ ten gehore worden gebracht.


27-04-2017 12:21 Musical Addergebroed verplaatst

 
Wegens productionele redenen kan Addergebroed niet plaatsvinden op 27, 28 en 31 mei en 3 en 9 juni 2017. Wij onderzoeken of de muzikale voorstelling naar het voorjaar van 2018 verplaatst kan worden. Iedereen die een kaartje heeft gekocht krijgt hierover persoonlijk bericht.
 
Addergebroed
Drenthe biedt een schat aan verhalen. De verhalen over armoede kennen we, die over het rijke Drenthe liggen nog verborgen in de Drentse archieven. Addergebroed brengt daar verandering in, door het verhaal van Johannes van Lier te vertellen. Deze ambitieuze jongeman kwam als buitenstaander naar Drenthe en wist door zijn werk voor De Drost en Willem V in korte tijd vriend en vijand voor zich te winnen. Tenminste, daar leek het op. Johannes liet huize Overcingel bouwen, genoot van Drenthe en stortte zich op zijn passie – adders. Zich niet bewust van de naderende politieke slangen.


20-01-2017 14:47 Musical Addergebroed


Drenthe speelt de hoofdrol in de gloednieuwe musical Addergebroed - Het leven van Johannes van Lier. 
De muziektheaterproductie wordt een moderne verbeelding van het historische verhaal over de 18e eeuwse Drentse belastingontvanger Meester Johannes van Lier. De musical werpt een eigentijdse blik op het rijke verleden van de provincie Drenthe. Vanaf mei 2017 is Addergebroed in diverse Drentse theaters te zien. Het succesvolle Folkduo Tangarine verzorgt de muziek, terwijl tekstschrijver/regisseur Koen van Dijk, o.a. bekend van de musicals Amandla! Mandela en Cyrano, de regie op zich neemt. Met de musicalster Tony Neef, o.a. bekend van zijn rollen in Miss Saigon en Sonneveld zal de productie garant staan voor een boeiend verhaal met hoogstaande kwaliteit. De muzikale begeleiding wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen.
Meer informatie via: http://www.tresore.nl/actueel/


06-12-2016 10:19 NNJO zoekt nieuw talent in Overijssel!


Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) organiseert op zaterdag 17 december een open repetitie in Het Anker (Voorsterweg 36) te Zwolle.
Het NNJO is een symfonisch blaasorkest (harmonieorkest met uitgebreide bezetting) voor ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar. Het NNJO is een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De 75 orkestleden studeren aan de noorderlijke conservatoria in Groningen, Zwollen en Enschede of aan de plaatselijke muziekscholen.
De doelstelling is om op een hoog muzikaal niveau te presteren en een positieve bijdrage te leveren aan de culture ontwikkeling in noord Nederland.
Sinds maar 2012 staat het NNJO onder leiding van chef-dirigent Erik Janssen.
Op de agenda staan meerdere cocnerten en studieweekend, met als hoogtepunt de jaarlijkse tournee in het buitenland.
Aanmelden voor de open repetitie kan via http://www.nnjo.nl/inschrijven


01-02-2016 12:23 PROMS 2016

Een uniek muziekevenement met ruim 200 medewerkers! Klassiek ontmoet pop in een avond vol entertainment.

In 2014 vond de eerste editie plaats in een uitverkocht theater De Nieuwe Kolk in Assen. De artiesten worden begeleid door het Noord Nederlands Jeugd Orkest, de Robin M. Band**, het Groot Proms Koor van het Prins Claus Conservatorium en de dansers van Lucia Marthas, Institute for Performing Arts. Tijdens PROMS 2016 blaast Dutch Tina Turner (Judith Peters) het dak eraf met een wervelende show. Andere hoogtepunten zijn de Blues Brothers tribute show met Johan Bouquet & Marcel Wessel en een optreden van Musicaltheatergroep Vals Alarm.  Gastoptredens zijn er van Robin Mink (Robbie Williams), de klassieke sopraan Judith Sportel en Esther Hart (Eurovisiesongfestival).
Na afloop is er in de foyer van MartiniPlaza een swingende rock & roll afterparty met alle grote hits uit de jaren 60, 70 & 80 door de band 5th Wheel.

Wilt u ook een keer het traditionele slotlied Land of Hope and Glory meezingen? Bezoek PROMS 2016 en laat u betoveren door de unieke sfeer!

Locatie: MartiniPlaza, Groningen
Aanvang: 20.00u
Entree:
VIP *     € 49,50 
Rang 1 € 28,50
Rang 2 € 22,50
Rang 3 € 17,50
Inclusief  garderobe en pauzedrankje, exclusief € 2,- servicekosten

*U wordt ontvangen in de Proms VIP-lounge met een kop koffie of thee en zoetigheden. Tevens wordt er in de pauze en na afloop van het concert een hapje en drankje geserveerd.

Kaartverkoop via:
http://www.martiniplaza.nl/evenementen/proms-2016

Heeft u geen BOB maar wilt u wel een borrel met ons mee drinken tijdens de afterparty? Boek dan nu uw kamer bij Mercure Hotel Groningen Martiniplaza:


12-10-2015 11:12 Jong talent gezocht!

Kom meespelen bij een repetitie en ontdek het NNJO! Meld je aan via www.nnjo.nl/inschrijven

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is een harmonieorkest voor ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar. Het orkest bestaat uit 75 jonge muzikale talenten uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

Bij het NNJO leer je veel muzikanten van verschillende verenigingen kennen. Tijdens de maandelijkse repetities speel je samen met getalenteerde en ambitieuze musici van jouw leeftijd. Samen met chef-dirigent Erik Janssen werk je mee aan bijzondere projecten in de mooiste theaters, op bijzondere locaties, of met solisten. Met uitdagende muziekstukken en onder begeleiding van de gedreven dirigent kun je je muzikaal steeds verder ontwikkelen.

Elke zomervakantie gaat het orkest een week lang op tournee naar het buitenland. Daar worden openluchtconcerten georganiseerd en kun je zelf genieten van het land waar je op tournee bent. In het verleden zijn we naar Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Oostenrijk geweest. Ook wordt er twee keer per jaar een studieweekend georganiseerd.

Heb je een optreden met je eigen orkest, terwijl het NNJO ook een concert of repetitie heeft? Dan gaat je eigen orkest voor! Zo kunnen we met alle verenigingen goed samenwerken.

Het NNJO repeteert elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:30 uur op verschillende locaties (klik hier voor de volledige agenda).


25-08-2015 16:03 Kom kamperen bij het Noord Nederlands Jeugd Orkest!

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest organiseert op 19 & 20 september een kampeerweekend in groepsaccommodatie ‘De Wolfskuylen’ in het Drentse Gees.
Tijdens dit weekend wordt er nieuwe muziek ingestudeerd voor het aankomende seizoen. Er staat o.a. een klassiek concert op het programma en PROMS 2016.
Het NNJO is een harmonieorkest met uitgebreide bezetting voor jeugdige muzikanten in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar.
Omdat er weer een aantal vacatures zijn vrijgekomen wordt jeugdig talent uit de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel uitgenodigd om proef te spelen in het orkest.
Na de repetitie wordt er een gezellige avond georganiseerd met kampvuur en BBQ.
De eigen bijdrage voor gastmuzikanten is €15,00 per persoon inclusief maaltijden en overnachting.
Opgave via: sander@nnjo.nl


10-07-2015 15:11 Swinging Summer Tour 2015

Dit jaar reist het orkest af naar Zwitserland, samen met zangeressen Meike Jenster, Esther Miske en Mei Qi Janssen en de nieuwe presentator Peter van Til om daar menigeen te trakteren op een onverwacht feestje.

Het orkest verblijft in Engelberg en doen van daaruit de volgende plaatsen aan:
13 juli, 17:00 - Pavillon, Engelberg
14 juli, 20:00 - Jesuitenplatz, Luzern
15 juli, 20:00 - Pavillon am See, Weggis
16 juli, 16:00 - Rathausbrücke, Zürich
17 juli, 15:00 - Seerose, Brunnen
18 juli, 19:00 - Seefeld Park, Sarnen


24-06-2015 11:06 FestiValderAa trapt af met symfonie Ode an de Ao

Het FestiValderAa kent dit jaar een heel bijzondere start: op de Kymmelsberg wordt drie keer de symfonie Ode an de Ao opgevoerd. De Ode an de Ao is geschreven door Egbert Meyers en wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Jeugd Orkest.

Het stroomdallandschap van de Drentsche Aa inspireerde Egbert Meyers, geboren en getogen in het gebied, tot het schrijven van deze symfonie. Opgegroeid als boerenzoon in Grolloo, was hij geregeld te vinden in het brongebied van de Drentsche Aa. De indrukken die hij daar vanaf zijn prilste jeugd opdeed, kwamen in het voorjaar van 2010 boven toen hij tijdens een wandeling zat uit te rusten en de omgeving op zich liet inwerken.
 
“Het spelen van de wind in het gras en de boomkruinen, de rimpelingen in de beek, de zang van de koekoek en andere zangvogels, het spel van licht en schaduw, de vormen van het landschap en daarboven dreigende wolkenpartijen, ervoer ik als een fraaie symfonische compositie,”aldus Meyers.
 
Hij besloot zijn indrukken om te zetten in muziek, uit liefde en betrokkenheid bij dit unieke, oeroude en kwetsbare landschap. Dit deed hij samen met de componisten Kees Hendriks en Erwin Budike uit Emmen. En zo ontstond Ode an de Ao, een unieke vertolking in symfonische muziek van een dag in het landschap van de Drentsche Aa. De arrangementen zijn van Jos Pijnappel.
 
De Ode wordt uitgevoerd op de locatie waar schilder Evert Musch begin jaren ‘60 zijn bekende landschap van de Drentsche Aa schilderde: de Kymmelsberg in Schipborg.
 
Symfonie Ode an de Ao markeert het einde van de Week van de Drentsche Aa en wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. Erik Janssen. Lichtkunstenaars Isabel Nielen en Koen van Oosterhout van het instituut Licht Ontwerpen uit Amsterdam zorgen met hun vertolking van het landschap samen met de muziek voor een onvergetelijke ervaring en beleving van de Drentsche Aa.
 
De voorstelling kon worden gerealiseerd met financiële bijdragen van Provincie Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, Rabofonds, Gebiedsfonds Drentsche Aa, Prins Bernard Cultuurfonds, BSP-Fonds en FestiValderAa.
 
De symfonie wordt op 2,3 en 4 juli ’s avonds in het donker om 22.30 uur opgevoerd. Kaarten à € 17,50 zijn te verkrijgen via de website van het FestiValderAa.
 

Ode an de Aowordt u aangeboden door Stichting Ode an de Ao.

« Eerste  1  2  Laatste »