17 & 18 februari 2018

Studieweekend

Groepsaccommodatie De Wolfskuylen - Gees

21 april 2018

Romeo & Juliet

Schouwburg Odeon - Zwolle

28 juli t/m 5 augustus 2018

Swinging Summer Tour

Albergo Pineta Nevegal - Belluno - Italie

Wij zoeken

NIEUW talent

vanaf 14 jaar!

Kom auditie doen bij

het NNJO!

Check onze vacatures....

Wij repeteren elke

3e zaterdag

van de maand o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen

In 2019 bestaat het

NNJO 10 jaar!

Nieuws

Hieronder vind je een overzicht van de laatste nieuwsberichten.

20-12-2017 11:54 Romeo & Juliet

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest speelt de liefdes klassieker van Sergei Prokofiev.

Tevens speelt het NNJO, o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen, een gevarieerd repertoire van pop tot klassiek.
Special guest: Jeroen Rienties, zang

Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25 - Zwolle
Aanvang: 20.15 uur
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de Zwolse Theaters:
https://zwolsetheaters.nl/programma/nnjo


01-11-2017 11:10 HRFSTWND concert

Zaterdag 4 november waait Hrfstwnd weer over Hoogeveen en Theater de Tamboer. Stichting Hrfstwnd organiseert in Drenthe, Overijssel en Gelderland hoogstaande originele concerten met louter top orkesten.
 
Orkestvereniging Hoogeveense Harmonie en het Noord Nederlands Jeugd Orkest brengen met veel enthousiasme een prachtig muzikaal programma van de bovenste plank! Na het succesvolle Hrfstwnd concert 2016 waar de Hoogeveense Harmonie ook al deel van uitmaakte,  zal deze editie een extra feestelijk tintje hebben vanwege het tweede lustrum van Stichting Hrfstwnd.
 
Tijdens dit HRFSTWND concert staat het NNJO onder leiding van de Spaanse componist José Alberto Pina en zal de Nederlandse première van het stuk ‘The Ghost Ship’ ten gehore worden gebracht.


27-04-2017 12:21 Musical Addergebroed verplaatst

 
Wegens productionele redenen kan Addergebroed niet plaatsvinden op 27, 28 en 31 mei en 3 en 9 juni 2017. Wij onderzoeken of de muzikale voorstelling naar het voorjaar van 2018 verplaatst kan worden. Iedereen die een kaartje heeft gekocht krijgt hierover persoonlijk bericht.
 
Addergebroed
Drenthe biedt een schat aan verhalen. De verhalen over armoede kennen we, die over het rijke Drenthe liggen nog verborgen in de Drentse archieven. Addergebroed brengt daar verandering in, door het verhaal van Johannes van Lier te vertellen. Deze ambitieuze jongeman kwam als buitenstaander naar Drenthe en wist door zijn werk voor De Drost en Willem V in korte tijd vriend en vijand voor zich te winnen. Tenminste, daar leek het op. Johannes liet huize Overcingel bouwen, genoot van Drenthe en stortte zich op zijn passie – adders. Zich niet bewust van de naderende politieke slangen.


20-01-2017 14:47 Musical Addergebroed


Drenthe speelt de hoofdrol in de gloednieuwe musical Addergebroed - Het leven van Johannes van Lier. 
De muziektheaterproductie wordt een moderne verbeelding van het historische verhaal over de 18e eeuwse Drentse belastingontvanger Meester Johannes van Lier. De musical werpt een eigentijdse blik op het rijke verleden van de provincie Drenthe. Vanaf mei 2017 is Addergebroed in diverse Drentse theaters te zien. Het succesvolle Folkduo Tangarine verzorgt de muziek, terwijl tekstschrijver/regisseur Koen van Dijk, o.a. bekend van de musicals Amandla! Mandela en Cyrano, de regie op zich neemt. Met de musicalster Tony Neef, o.a. bekend van zijn rollen in Miss Saigon en Sonneveld zal de productie garant staan voor een boeiend verhaal met hoogstaande kwaliteit. De muzikale begeleiding wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen.
Meer informatie via: http://www.tresore.nl/actueel/


06-12-2016 10:19 NNJO zoekt nieuw talent in Overijssel!


Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) organiseert op zaterdag 17 december een open repetitie in Het Anker (Voorsterweg 36) te Zwolle.
Het NNJO is een symfonisch blaasorkest (harmonieorkest met uitgebreide bezetting) voor ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar. Het NNJO is een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De 75 orkestleden studeren aan de noorderlijke conservatoria in Groningen, Zwollen en Enschede of aan de plaatselijke muziekscholen.
De doelstelling is om op een hoog muzikaal niveau te presteren en een positieve bijdrage te leveren aan de culture ontwikkeling in noord Nederland.
Sinds maar 2012 staat het NNJO onder leiding van chef-dirigent Erik Janssen.
Op de agenda staan meerdere cocnerten en studieweekend, met als hoogtepunt de jaarlijkse tournee in het buitenland.
Aanmelden voor de open repetitie kan via http://www.nnjo.nl/inschrijven


01-02-2016 12:23 PROMS 2016

Een uniek muziekevenement met ruim 200 medewerkers! Klassiek ontmoet pop in een avond vol entertainment.

In 2014 vond de eerste editie plaats in een uitverkocht theater De Nieuwe Kolk in Assen. De artiesten worden begeleid door het Noord Nederlands Jeugd Orkest, de Robin M. Band**, het Groot Proms Koor van het Prins Claus Conservatorium en de dansers van Lucia Marthas, Institute for Performing Arts. Tijdens PROMS 2016 blaast Dutch Tina Turner (Judith Peters) het dak eraf met een wervelende show. Andere hoogtepunten zijn de Blues Brothers tribute show met Johan Bouquet & Marcel Wessel en een optreden van Musicaltheatergroep Vals Alarm.  Gastoptredens zijn er van Robin Mink (Robbie Williams), de klassieke sopraan Judith Sportel en Esther Hart (Eurovisiesongfestival).
Na afloop is er in de foyer van MartiniPlaza een swingende rock & roll afterparty met alle grote hits uit de jaren 60, 70 & 80 door de band 5th Wheel.

Wilt u ook een keer het traditionele slotlied Land of Hope and Glory meezingen? Bezoek PROMS 2016 en laat u betoveren door de unieke sfeer!

Locatie: MartiniPlaza, Groningen
Aanvang: 20.00u
Entree:
VIP *     € 49,50 
Rang 1 € 28,50
Rang 2 € 22,50
Rang 3 € 17,50
Inclusief  garderobe en pauzedrankje, exclusief € 2,- servicekosten

*U wordt ontvangen in de Proms VIP-lounge met een kop koffie of thee en zoetigheden. Tevens wordt er in de pauze en na afloop van het concert een hapje en drankje geserveerd.

Kaartverkoop via:
http://www.martiniplaza.nl/evenementen/proms-2016

Heeft u geen BOB maar wilt u wel een borrel met ons mee drinken tijdens de afterparty? Boek dan nu uw kamer bij Mercure Hotel Groningen Martiniplaza:


12-10-2015 11:12 Jong talent gezocht!

Kom meespelen bij een repetitie en ontdek het NNJO! Meld je aan via www.nnjo.nl/inschrijven

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is een harmonieorkest voor ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar. Het orkest bestaat uit 75 jonge muzikale talenten uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

Bij het NNJO leer je veel muzikanten van verschillende verenigingen kennen. Tijdens de maandelijkse repetities speel je samen met getalenteerde en ambitieuze musici van jouw leeftijd. Samen met chef-dirigent Erik Janssen werk je mee aan bijzondere projecten in de mooiste theaters, op bijzondere locaties, of met solisten. Met uitdagende muziekstukken en onder begeleiding van de gedreven dirigent kun je je muzikaal steeds verder ontwikkelen.

Elke zomervakantie gaat het orkest een week lang op tournee naar het buitenland. Daar worden openluchtconcerten georganiseerd en kun je zelf genieten van het land waar je op tournee bent. In het verleden zijn we naar Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, België, Italië en Oostenrijk geweest. Ook wordt er twee keer per jaar een studieweekend georganiseerd.

Heb je een optreden met je eigen orkest, terwijl het NNJO ook een concert of repetitie heeft? Dan gaat je eigen orkest voor! Zo kunnen we met alle verenigingen goed samenwerken.

Het NNJO repeteert elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:30 uur op verschillende locaties (klik hier voor de volledige agenda).


25-08-2015 16:03 Kom kamperen bij het Noord Nederlands Jeugd Orkest!

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest organiseert op 19 & 20 september een kampeerweekend in groepsaccommodatie ‘De Wolfskuylen’ in het Drentse Gees.
Tijdens dit weekend wordt er nieuwe muziek ingestudeerd voor het aankomende seizoen. Er staat o.a. een klassiek concert op het programma en PROMS 2016.
Het NNJO is een harmonieorkest met uitgebreide bezetting voor jeugdige muzikanten in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar.
Omdat er weer een aantal vacatures zijn vrijgekomen wordt jeugdig talent uit de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel uitgenodigd om proef te spelen in het orkest.
Na de repetitie wordt er een gezellige avond georganiseerd met kampvuur en BBQ.
De eigen bijdrage voor gastmuzikanten is €15,00 per persoon inclusief maaltijden en overnachting.
Opgave via: sander@nnjo.nl


10-07-2015 15:11 Swinging Summer Tour 2015

Dit jaar reist het orkest af naar Zwitserland, samen met zangeressen Meike Jenster, Esther Miske en Mei Qi Janssen en de nieuwe presentator Peter van Til om daar menigeen te trakteren op een onverwacht feestje.

Het orkest verblijft in Engelberg en doen van daaruit de volgende plaatsen aan:
13 juli, 17:00 - Pavillon, Engelberg
14 juli, 20:00 - Jesuitenplatz, Luzern
15 juli, 20:00 - Pavillon am See, Weggis
16 juli, 16:00 - Rathausbrücke, Zürich
17 juli, 15:00 - Seerose, Brunnen
18 juli, 19:00 - Seefeld Park, Sarnen


24-06-2015 11:06 FestiValderAa trapt af met symfonie Ode an de Ao

Het FestiValderAa kent dit jaar een heel bijzondere start: op de Kymmelsberg wordt drie keer de symfonie Ode an de Ao opgevoerd. De Ode an de Ao is geschreven door Egbert Meyers en wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Jeugd Orkest.

Het stroomdallandschap van de Drentsche Aa inspireerde Egbert Meyers, geboren en getogen in het gebied, tot het schrijven van deze symfonie. Opgegroeid als boerenzoon in Grolloo, was hij geregeld te vinden in het brongebied van de Drentsche Aa. De indrukken die hij daar vanaf zijn prilste jeugd opdeed, kwamen in het voorjaar van 2010 boven toen hij tijdens een wandeling zat uit te rusten en de omgeving op zich liet inwerken.
 
“Het spelen van de wind in het gras en de boomkruinen, de rimpelingen in de beek, de zang van de koekoek en andere zangvogels, het spel van licht en schaduw, de vormen van het landschap en daarboven dreigende wolkenpartijen, ervoer ik als een fraaie symfonische compositie,”aldus Meyers.
 
Hij besloot zijn indrukken om te zetten in muziek, uit liefde en betrokkenheid bij dit unieke, oeroude en kwetsbare landschap. Dit deed hij samen met de componisten Kees Hendriks en Erwin Budike uit Emmen. En zo ontstond Ode an de Ao, een unieke vertolking in symfonische muziek van een dag in het landschap van de Drentsche Aa. De arrangementen zijn van Jos Pijnappel.
 
De Ode wordt uitgevoerd op de locatie waar schilder Evert Musch begin jaren ‘60 zijn bekende landschap van de Drentsche Aa schilderde: de Kymmelsberg in Schipborg.
 
Symfonie Ode an de Ao markeert het einde van de Week van de Drentsche Aa en wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Jeugd Orkest o.l.v. Erik Janssen. Lichtkunstenaars Isabel Nielen en Koen van Oosterhout van het instituut Licht Ontwerpen uit Amsterdam zorgen met hun vertolking van het landschap samen met de muziek voor een onvergetelijke ervaring en beleving van de Drentsche Aa.
 
De voorstelling kon worden gerealiseerd met financiële bijdragen van Provincie Drenthe, Gemeente Aa en Hunze, Rabofonds, Gebiedsfonds Drentsche Aa, Prins Bernard Cultuurfonds, BSP-Fonds en FestiValderAa.
 
De symfonie wordt op 2,3 en 4 juli ’s avonds in het donker om 22.30 uur opgevoerd. Kaarten à € 17,50 zijn te verkrijgen via de website van het FestiValderAa.
 

Ode an de Aowordt u aangeboden door Stichting Ode an de Ao.


25-03-2015 10:27 Recensie SleenWeb: NNJO goes classic

"Bij de Sleener Toren Concerten willen we kwaliteit bieden. Bij het Noord Nederlands Jeugd Orkest hoeven we ons dit nooit af te vragen", aldus Monique van der Linden in haar welkomstwoord zondagmiddag. Inderdaad, het werd een muzikaal feest van ongekende kwaliteit.
Lees de volledige recensie >


09-02-2015 15:51 NNJO goes Classic

Onder de naam NNJO goes Classic geeft het NNJO, op uitnodiging van de Stichting Sleener Toren Concerten, op zondagmiddag 22 maart een concert in de Ontmoetingskerk in Sleen. Het orkest zal deze middag een aantal klassieke werken ten gehore brengen. Op het programma staat o.a. deel 2 & 4 van de 9e symfonie uit De Nieuwe Wereld van Dvorak. Kaarten a 15,00 kunt u reserveren via sleenertorenconcerten@gmail.com.


05-12-2014 13:45 OPEN AUDITIE

Ben jij tussen de 15 en 29 jaar, een ambitieuze muzikant(e) en wil jij eens per maand muziek maken met ruim 75 andere muzikanten? Dan zoekt het NNJO jou! Kom naar de open audities op 17 januari 2015.


09-10-2014 16:54 HRFSTWND concert i.s.m. Pro Rege uit Heerenveen

In de HRFSTWND concertreeks geeft het Noord Nederlands Jeugd Orkest, i.s.m. Pro Rege uit Heerenveen op zondag 23 november een concert in theater De Meenthe in Steenwijk. Kaarten voor dit concert zijn te koop via de website van De Meenthe of binnenkort via de orkestleden.


28-05-2014 11:03 Swinging Summer Tour 2014

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest gaat aankomende zomer op tournee met zangeres Esther Miske en de rockband Real Company! Kijk op onze agenda voor de concertlocaties en aanvangstijden.


15-04-2014 09:33 Geslaagd PROMS 2014

'PROMS 2014 was een groot succes', aldus de organisatoren. In een bijna uitverkocht theater De Nieuwe Kolk in Assen vierde het NNJO haar 5-jarig bestaan. Veel bezoekers riepen na afloop: volgend jaar weer! Waarschijnlijk niet direct volgend jaar maar daarna.....? Wie weet! De foto's, gemaakt door Erik Eilering, zijn te zien en te bestellen op zijn website: www.startersite.nl/eef/index.htm


02-01-2014 16:01 PROMS 2014 - klassiek ontmoet pop

In 2014 is het vijf jaar geleden dat het Noord Nederlands Jeugd Orkest werd opgericht. Dit jubileum viert het orkest op spectaculaire wijze met PROMS 2014 op zaterdag 15 maart 2014. In theater de Nieuwe Kolk te Assen wordt volgens het Britse concept een mix van klassieke muziek & popmuziek ten gehore gebracht. Aan deze grote voorstelling werken meer dan 200 medewerkers mee! De artiesten worden begeleid door het Noord Nederlands Jeugd Orkest, rockband Real Company, het Groot Proms Koor en de Lucia Marthas Dans Academie. Het publiek hoort tijdens deze wervelende show muziek van Joe Cocker, Verdi, Whitesnake, Elgar, John Powel, Franck, Paul Mc Cartney, Alfred Reed, Paul de Leeuw & Simone Kleinsma, Carl Orff, Handel & John Miles. Hoogtepunten van de avond zijn optredens van de klassieke sopraan Judith Sportel en een Joe Cocker Tribute Show. Tevens zijn er gastoptredens van Erwin Arling, Henk Rouw, Wout Eshuis, Jeroen Rienties & Meike Jenster. Uiteraard staat tijdens de grote finale het bekende Land of hope and Glory op het programma. Het Noord Nederlands Jeugd Orkest staat o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen en het Groot Proms Koor staat o.l.v. dirigent Daniel Rouwkema.


23-09-2013 21:33 Verslag tournee 2013 - Frankrijk

Het verslag van afgelopen tournee is te lezen onder het kopje Media. Veel lees plezier!


17-12-2012 11:05 Foto's van afgelopen concert vindt u onder 'Media'

Meelopen

Zou je ook graag mee willen spelen? Geef je dan op via deze site om een dag met ons mee te repeteren. Na afloop van deze repetitiedag wordt er bepaald of je wordt aangenomen voor het orkest.

Klik hier om te vacatures te bekijken en hier om je direct in te schrijven.