Informatie over

COVID-19 | Coronavirus

Vanwege het Coronavirus kunnen wij niet al onze activiteiten door laten gaan. Hierdoor kan onze concertreis naar Oostenrijk helaas ook niet plaatsvinden. Houd onze agenda in de gaten voor de laatste updates over onze toekomstige activiteiten.

Zomertournee 2020

Afgelast!

Mid Europe Festival | Schladming, Oostenrijk

NNJO nu op

Spotify!

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is vanaf nu ook te vinden op Spotify. De opname van The Book of Urizen, zoals gespeeld tijdens NNO Goes HaFaBra op 18 januari 2020, staat nu online!

Wij zoeken

NIEUW talent

vanaf 14 jaar! Meld je nu aan!

Wij hebben verschillende

vacatures!

Speel jij hoorn, bariton, euphonium, fagot, klarinet, trombone, esbas, besbas, contrabas of slagwerk? Meld je nu aan en kom vrijblijvend meespelen tijdens een repetitie!

Wij repeteren elke

3e zaterdag

van de maand o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen

20 juni 2020

Eerstvolgende Repetitie!

Kom jij deze dag meespelen? Ervaar hoe het is om te spelen in een orkest vol ambitieuze musici van tussen de 14 en 29 jaar!

Verslag tournee 2013 - Normandie, Frankrijk

 Verslag tournee 2013 – Normandie, Frankrijk
                                                                                                                                                                                              
Zoals ieder jaar verschijnt er een verslag van de jaarlijkse tournee van het NNJO. Dit jaar reisde het orkest af naar Normandie, waar zes concerten werden gegeven door het orkest. We verbleven in ‘La Ferme des Épis’, een gezellige accommodatie in het plaatsje Ouffières. De leden sliepen verdeeld in Mongoolse tenten of in grote slaapzalen. Van daaruit reisden we iedere dag naar een andere locatie. Een kort verslag van de week volgt hier.
                                                                                                                                                                                               
Zaterdag 13 en zondag 14 juli 

De repetitie in het WMC-gebouw in Hoogeveen vormde het startschot van de tournee 2013. Vanaf 15.00 uur repeteerde het orkest nog een laatste keer op het tourneerepertoire, waarna de bus rond 22.30 uur koers zette richting Normandië. ’s Nachts stopten we een aantal keren en was het natuurlijk heel gezellig in de bus. Vermoeid, maar vol goede zin kwamen we ’s ochtends rond 10.00 uur aan bij onze eerste concertlocatie: het Château de Caen. Omdat we wat vroeg waren, konden we in het zonnetje bijkomen, terwijl de vrijwilligers alle bagage alvast naar de accommodatie brachten.
                                                                                                                                                                                                  
Aan het einde van de middag gaven we ons eerste concert. De organisatie had geregeld dat we in de schaduw mochten spelen, want wat was het warm! Maar ondanks dat was het een zeer geslaagde aftrap. Na afloop waren er allerlei festiviteiten op het terrein van het kasteel ter ere van de grote feestdag in Frankrijk: Quatorze Juillet! Uitgeput kwamen we rond middernacht aan bij de accommodatie en iedereen zocht na een kleine borrel gelijk zijn of haar tent of slaapzaal op, om de volgende dag weer fris op te kunnen staan!
                                                                                                                                                                              
Maandag 15 juli 

Er stonden op maandag maar liefst 2 concerten gepland in de mooie havenplaats Le Havre. ’s Middags speelden we aan de boulevard en daarna waren we uitgenodigd om te spelen bij het vertrek van het cruiseschip MSC Opéra, dat die dag de haven zou verlaten. Twee bijzondere concerten met veel publiek, dat erg enthousiast was! De honorair consul van het Nederlands Consulaat in Le Havre was bij beide concerten aanwezig en prees ons met de muziek die we speelden en de organisatie. Heel bijzonder dat hij hierbij aanwezig was!
                                                                                                                                                                                        
Na terugkomst bij de accommodatie was het dan tijd voor een gezellige avond op het binnenplein. De eerste concerten waren goed gegaan en bovendien was het prachtig weer, waardoor we lang buiten konden zitten.
                                                                                                                                                                                
Dinsdag 16 juli 

Tijdens de tournee moet er natuurlijk ook gerepeteerd worden. Hiervoor hadden we de dinsdag ingepland. ’s Ochtends repeteerden we flink op het tourneerepertoire en aansluitend stond er een sportieve middag op het programma! Het orkest werd verdeeld in groepen, die een aantal opdrachten moesten uitvoeren. Dit varieerde van sportieve opdrachten, zoals volleyballen tot quizjes met moeilijke vragen over muziek, film en andere onderwerpen. Een spannend eindspel vormde de grote finale, waarbij alle groepen met een ballon tussen elkaar ingeklemd naar de overkant van het veld moesten rennen, zonder de ballon te laten vallen. U begrijpt: een hilarisch gezicht! De dag werd afgesloten met nog een repetitie en natuurlijk een drankje en muziekje na afloop.
 
Woensdag 17 juli
Als je in Normandië bent, kun je niet om de monumenten heen die herinneren aan D-Day. Daarom maakten we op woensdag een grote tour langs de kust, waarbij we een stop maakten bij Omaha Beach en Point du Hoc. Dit maakte veel indruk op de groep: duizenden grafstenen en grote kuilen die doen denken aan de granaatinslagen. Na deze culturele tour stond er eten voor ons klaar bij de accommodatie, want om 20.00 zouden we spelen in Saint-Lô bij de Notre Dame kerk. Dit concert was zeker één van de hoogtepunten van de week: er was veel publiek en we werden bedankt door de plaatselijke burgemeester. Ter herinnering kregen we een medaille van hem en werden we toegejuicht door het publiek. Leuk detail: Jean Hamel, een dirigent van een plaatselijk orkest, dirigeerde ons tijdens ‘Hymne à la Musique’. Hij vond dit een grote eer en voor ons was dit ook erg bijzonder. Na afloop kregen we hapjes en drankjes aangeboden en werd deze avond afgesloten met een groot feest bij de accommodatie.
                                                                                                                                                                           
Donderdag 18 juli 

Er stond weer een repetitie op het programma vandaag. Na bijna een week samen gespeeld te hebben, merkten we dat we de muziek steeds beter onder de knie kregen. Vanuit de repetitie reden we meteen naar Caen voor ons tweede concert in deze mooie culturele stad. Ditmaal speelden we tijdens een Zomerfestival midden in de stad. Er waren allerlei soorten bands en formaties geprogrammeerd en het was erg leuk om deel uit te maken van dat programma! Er was na het concert ook nog tijd om de stad te verkennen of om lekker uit eten te gaan en daar heeft het hele orkest gretig gebruik van gemaakt. Het was goed vertoeven en zeker met de zomerse temperaturen! Alle musici en vrijwilligers streken neer op een terrasje voor een hapje eten en bij terugkomst bij de accommodatie stond er natuurlijk weer een gezellige afterparty op het programma.
                                                                                                                                                                                  
Vrijdag 19 juli 
Een stranddag mocht wat ons betreft niet ontbreken in het programma en dus vertrokken we rond de middag richting Deauville, een prachtige badplaats waar veel Parijzenaren hun vakantie doorbrengen. Hoewel het erg hard waaide, was het een heerlijke dag en gingen we na een hapje gegeten te hebben richting ons laatste concert in Honfleur, wat slechts een kwartiertje rijden van Deauville lag. In deze romantische havenplaats speelden we op een plein omringd door terrassen en er was dan ook veel publiek. Ook hier werden we geweldig ontvangen door de organisatie en kregen we na afloop broodjes en een drankje. Een betere afsluiter hadden we ons niet voor kunnen stellen.                                                       
                                                                                                                                                                               
Zaterdag 20 juli 

Na de accommodatie helemaal schoon te hebben gemaakt met alle leden, konden we de bus inladen en namen we afscheid van onze gezellige accommodatie in Ouffières. De accommodatie zorgde er mede voor dat er een geweldige sfeer hing gedurende de week.
                                                                                                                                                                                       
Om de week helemaal compleet te maken reden we echter niet meteen terug naar Nederland, maar bezochten we Parijs! In groepen kon iedereen de stad bekijken. Het was wederom een prachtige, warme dag en we hadden genoeg tijd om de stad te bekijken. Met de metro waren we heel gemakkelijk op een andere plek. Sommigen gingen naar het Louvre, anderen maakten een wandeling door Montmartre of voeren mee op een rondvaartboot over de Seine. ’s Avonds laat vertrok de bus vanaf de verzamelplaats en reden we met een paar tussenstops terug naar Nederland. De terugreis was wederom weer erg gezellig, maar toch werd er ook veel geslapen na een lange, vermoeiende week. En dan komt dat moment van afscheid nemen na een intensieve week lang met een grote groep – altijd weer een speciaal moment. Wat hebben we genoten in Normandië!
                                                                                                                                                                           
Dankwoord

Ik wil graag een dankwoord uitspreken aan alle deelnemende musici en vrijwilligers. De sfeer in de groep was heel relaxed en doordat iedereen zijn/haar steentje bijdroeg, was iedere dag weer een geslaagde. De organisatie kost altijd veel tijd en het is prachtig om te zien hoe zo’n week dan op rolletjes verloopt. Nu op naar ons tournee in het jubileumjaar van het NNJO!
 
Vriendelijk groetend,
                                                                                                                                                                                 
Michael Schimmel
Directeur Noord Nederlands Jeugd Orkest
 
 
Erik Janssen – chef-dirigent
Sander Meijers – tournee manager
Eline Aardse – mede-organisator
Anouk Smit – mede-organisator
Arnoud Meijers – orkestmanager
Axel Kees – bibliothecaris
Meike Jenster – zangeres
Jeroen Rienties – zanger
Mei-Qi Janssen – zangeres
Gerdien Havinga – presentatrice / stand-in zangeres
Oosten Stam, Bert Meijers en Marieke Niemeijer – kookbrigade
Alex Niemeijer – licht & geluid
Aly Meijers – orkestmoeder
Fred Bruinsma – vrachtwagenchauffeur
Ronald van der Neut – op- en afbouwbrigade
Arthur Kees - fotograaf
Jannie Bruinsma, Tineke Stam, Gerda van der Neut en Margreet Leguijt – vrijwilligersbrigade
Patrick den Hertog - buschauffeur 

Laatste nieuws

NNJO op Spotify!    Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is vanaf nu ook te vinden op Spotify! De opname van The Book of Urizen, gespeeld tijdens NNO Goes HaFaBra (18 januari 2020) staat sinds vandaag online en is hier t...

Lees meer...

Meelopen

Zou je ook graag mee willen spelen? Geef je dan hier op om geheel vrijblijvend een dag met ons mee te repeteren!

Klik hier om de vacatures te bekijken.