Informatie over

COVID-19 | Coronavirus

Vanwege het Coronavirus kunnen wij niet al onze activiteiten door laten gaan. Hierdoor kan onze concertreis naar Oostenrijk helaas ook niet plaatsvinden. Houd onze agenda in de gaten voor de laatste updates over onze toekomstige activiteiten.

Zomertournee 2020

Afgelast!

Mid Europe Festival | Schladming, Oostenrijk

NNJO nu op

Spotify!

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is vanaf nu ook te vinden op Spotify. De opname van The Book of Urizen, zoals gespeeld tijdens NNO Goes HaFaBra op 18 januari 2020, staat nu online!

Wij zoeken

NIEUW talent

vanaf 14 jaar! Meld je nu aan!

Wij hebben verschillende

vacatures!

Speel jij hoorn, bariton, euphonium, fagot, klarinet, trombone, esbas, besbas, contrabas of slagwerk? Meld je nu aan en kom vrijblijvend meespelen tijdens een repetitie!

Wij repeteren elke

3e zaterdag

van de maand o.l.v. chef-dirigent Erik Janssen

20 juni 2020

Eerstvolgende Repetitie!

Kom jij deze dag meespelen? Ervaar hoe het is om te spelen in een orkest vol ambitieuze musici van tussen de 14 en 29 jaar!

Verslag Oostenrijk tournee 2012

Verslag Oostenrijk tournee 2012
 
Zaterdag 21 juli
Met een record aantal deelnemers van 89 personen vertrekken we zaterdagavond richting Oostenrijk. De karavaan bestaat uit een dubbeldekker van Meerkerk reizen, 1 vrachtwagen en 3 auto’s.  De opstapplaatsen zijn Groningen, Hoogeveen en Zwolle.
 
Zondag 22 juli
Omstreeks 15.30 uur komen we aan in de groepsaccommodatie Haus Sportland in Ost Tirol.
Ons verblijf ligt op 1300 meter hoogte op een fantastische locatie gelegen aan een rivier.
Na het diner is er een zangrepetitie gepland onder leiding  van koordirigent Daniël Rouwkema.
Deze eerste dag wordt afgesloten met een welkomstfeest. Uiteraard is het erg gezellig tot in de late uurtjes.
 
Maandag 23 juli
Deze dag begint het orkest samen met onze artiesten Meike Jenster en Jeroen Rienties aan de generale repetitie o.l.v. dirigent Erik Janssen. Na de lunch vertrekken we voor een excursie naar Kaprun waar we het het Hochgebirgsstauseen gaan bekijken. Dit is een stuwmeer met waterkrachtcentrale op circa 2800 meter. We worden met speciale bussen naar boven gebracht om te genieten van het fenomenale uitzicht. s’ Avonds geven we ons eerste concert in het centrum van Kaprun op de Salzburger Platz bij het muziekpaviljoen. Door het zwoele weer wordt het gezellig druk op het pittoreske dorpsplein. Na afloop blijven we nog een tijdje hangen bij de plaatselijke bierstube voor een afterparty.
 
Dinsdag 24 juli
Er staat in de ochtend weer een orkestrepetitie en zangrepetitie op het programma. Erik Janssen repeteert met ons alvast nieuw repertoire voor het najaar. De finale van symphony no 5 van Shostakovich. Daniël Rouwkema heeft met het NNJO koor de smaak aardig te pakken. Hij heeft een arrangement geschreven van het oude songfestivalnummer Ding-a-dong en het nummer What a wonderful World. Ding-a-dong wordt deze week tijdens de concerten meerdere keren uitgevoerd.
Het avondconcert vindt plaats in Zell am See. We spelen in de muziekpaviljoen van het Elisabethpark met een fantastisch uitzicht op de bergen en het meer. Er komt in de loop van de avond steeds meer publiek bij en we worden na afloop van het concert bedankt door de burgemeester.
Na het concert gaat de gezelligheid nog een tijdje door aan de bar in Haus Sportland.
 
Woensdag 25 juli
Na een korte ochtendrepetitie is er in de middag een outdoor programma samengesteld. Een grote groep gaat deze dag raften op de nabijgelegen wilde rivier. In groepjes van 10 personen gaan de deelnemers onder begeleiding de rivier op in de rafting-boten om een parcours af te leggen van 12 kilometer. Tevens zijn er circa 20 orkestleden die een bezoek brengen aan een klimpark in de bergen.
Het meest bijzondere concert van de week is deze avond ingepland. We zijn gevraagd om op te treden tijdens het 21. internationales strassentheater festival van Lienz. Dit meerdaagse festival speelt zich af op verschillende locaties in het stadje Lienz. De deelnemende artiesten komen uit alle werelddelen. Onze locatie is bovenop een berg bij een kasteel. We openen hier het festival met een optreden van een uur. De tribune zit stampvol en het festivalpubliek is na afloop zeer uitbundig.
Na ons optreden blijven we op het festival om te genieten van de andere acts. Door de belichting en locatie is het allemaal prachtig en heeft deze avond iets magisch. Cirque de Soleil in de bergen.
 
Donderdag 26 juli
Er mag worden uitgeslapen en dat hebben een aantal orkestleden ook wel nodig want de Oostenrijkse nachten zijn kort maar wel gezellig! We bezoeken deze middag Lienz om er te winkelen en een terrasje te pakken. Hierna gaan we door naar Kartisch. Hier geven we een optreden op het kerkplein samen met het Blaserphilharmonie Osttirol. Dit orkest bestaat net als het NNJO uit geselecteerde musici uit de regio.  Blaserphilharmonie Osttirol speelt voor de pauze een klassiek programma op hoog niveau. Het orkest wordt gefinancierd door de overheid en bestaat uit veel conservatorium studenten. Het laatste nummer voor de pauze spelen we samen Rosamunde en het volkslied Dem Land Tirol die Treue met 130 musici! Na de pauze speelt het NNJO een ingekort programma met veel entertainment en gaat het publiek helemaal los. Na afloop staat er een compleet buffet voor ons klaar en met schnitsels, bratwurst en pommes. De Oostenrijkse gastvrijheid is geweldig.
 
Vrijdag 27 juli
 Door het drukke programma van deze week is er na de ochtendrepetitie vrije tijd ingepland. Er is tijd om te zonnen, sporten of te wandelen. Een aantal fanatiekelingen gaat zelfs nog een keer raften voor gevorderden.  Na het diner vertrekken we naar het prachtige dorpje Virgen. Ook hier staan de lange biertafels weer paraat en is er ook nog een groot podium voor ons opgebouwd. Tijdens dit concert is het hele dorp uitgelopen en hebben we uitzinnig publiek. Maar liefst 3 toegiften worden er gespeeld. Na afloop is er weer de Oostenrijkse gastvrijheid. Er staat weer een buffet voor ons klaar die wordt verzorgd door de leden van de plaatselijke muziekvereniging. Tevens krijgen onze orkestleden een spoedcursus Oostenrijks volksdansen van de dorpsbewoners. Terug in onze accommodatie hebben we nog een laatste afterparty.
 
Zaterdag 28 juli
We moeten deze dag vroeg opstaan om op tijd in Salzburg aan te komen voor ons laatste middagconcert. We spelen deze dag in de beroemde Mirabell Garten. Salzburg is de geboorteplaats van Mozart en een cultuurstad bij uitstek. Tijdens ons concert valt het op dat er veel Japanners en Chinezen aanwezig zijn en worden we door werkelijk iedereen gefilmd en gefotografeerd. Na het derde nummer moeten we het concert voortijdig afbreken door onweer en hoosbuien. We besluiten om niet opnieuw weer op te bouwen en gaan richting centrum voor onze laatste avond. Er is tijd om de stad te bekijken en om te dineren. Om 23.00 uur vertrekken we richting Nederland om daar zondag middag weer te arriveren.
 
 
Dankwoord
Ik wil mijn grote dank uitspreken aan alle deelnemende musici, begeleiders en vrijwilligers.
De onderlinge sfeer was goed en relaxed, en de concerten waren ontzettend gaaf.
Onderstaande namen wil ik in het bijzonder bedanken voor hun bijdrage aan deze tournee
met een extra vermelding voor Sander Meijers die deze reis grotendeels heeft georganiseerd en begeleid. Hulde!
 
Vriendelijk groetend,
Michael Schimmel
directeur Noord Nederlands Jeugd Orkest
 
 
 
Erik Janssen, chef-dirigent
Daniël Rouwkema, dirigent NNJO koor en presentator
Sander Meijers,  tournee manager
Arnoud Meijers, orkest manager
Ronald v/d Neut, buschauffeur en entertainer
Meike Jenster, zangeres
Jeroen Rienties, zanger
Oosten Stam, Bert Meijers & Marieke Niemeijer, koksbrigade
Alex Niemeijer, licht en geluid
Fred Bruinsma, vrachtwagenchauffeur en fotograaf
Mirjam Neevens, cameravrouw
Aly Meijers, orkestmoeder
Tineke Stam, Jannie Bruinsma & Gerda v/d Neut, vrijwilligersbrigade
Karen Anjema, Anouk Smit, Eline Aardse & Axel Kees, staf NNJO

Laatste nieuws

NNJO op Spotify!    Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is vanaf nu ook te vinden op Spotify! De opname van The Book of Urizen, gespeeld tijdens NNO Goes HaFaBra (18 januari 2020) staat sinds vandaag online en is hier t...

Lees meer...